[ X ]
FRESH
Emily Ratakjowski renunţă la haine de dragul afacerilor! Imagini interzise ...
MAREA EUROVISIONEALĂ 2019: Astăzi îi poți CUNOAȘTE DIRECT pe Anna ...
Scrie O CARTE! Jurnalista Doina Danielean a dezvăluit CÂTEVA GÂNDURI ...
Cum arată fiul ”neştiut” al lui Michael Jackson? Blanket a împlinit ...

ALARMANT! Hackerii au obținut PAROLELE ONLINE a peste 3600 utilizatori ai sistemelor informatice din RM și de peste hotare!

Centrul pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au identificat un cetățan al Republicii Modova care infecta sistemele informatice prin distribuirea programelor nelicențiate prin intermediul platformelor de tip ”torrent”, informează SHOK.md.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul urmării penale s-a stabilit că cetățeanul Republicii Moldova împreună cu alte persoane necunoscute, la moment, organelor de urmărire penală, încărcau diferite programe nelicențiate pe platformele cu mecanism PEER-TO-PEER (P2P) de tip ”torrent”, care erau virusate preventiv în scopul sustragerii informațiilor credențiale de acces la poște electronice sau la alte conturi online.

Urmare a infectării sistemelor informatice, hackerii au obținut parolele și alte date de acces online precum: acces la poștele electronice, conturile bancare, site-uri web a peste 3600 utilizatori ai sistemelor informatice din Republica Moldova și de peste hotare.

În cadrul percheziției efectuate la domiciliul suspectului au fost ridicate 2 laptopuri, 3 telefoane mobile, 1 suport de memorie HDD precum și alte documente împortante cauzei penale.

La moment, acesta are statut de învinuit, fiind cercetat penal.

Recomandările poliției:

În acest context, în vederea evitării virusării sistemelor informatice cu programul maliţios menţionat mai sus, Centrul pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Naţional de Investigaţii recomandă următoarele măsuri de protecţie:

– utilizaţi produse de program licenţiate;

– instalaţi soluţii de securitate actualizate;

– utilizaţi browser cu protecţia pro-activă;

– evitați descărcarea de pe platformele cu mecanism PEER-TO-PEER (P2P)  de tip ”torrent”; 

– prudenţă maximă la primirea e-mail-urilor, deschiderea/procesarea ataşamentelor suspecte.

SHOK.md


IUL 9, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...