[ X ]
FRESH
Replica Prințesei Diana pentru Camilla Parker, după ce a aflat că ...
NU consumă carne și face sport! Află ce alte TRUCURI de frumusețe ...
MAMA lui Andrei Năstase a fost OPERATĂ, din nou. Detalii!
E ÎNSĂRCINATĂ cu primul ei copil! Interpretă, la o emisiune TV: „Nu ...

Aşa ar putea arăta apartamentul viitorului: VIDEO

Nu este niciun secret că atunci când vine vorba despre micro-locuinţe, toată lumea caută soluţia care să facă chiar şi cel mai mic apartament să pară mai spaţios.

Dar, în loc să apelăm la agăţarea lucrurilor prin toată casa sau achiziţia mobilei cu dublă funcţionalitate, putem să zăbovim puţin asupra abordării echipei Changing Places de la MIT Media Lab, sugerează HuffingtonPost. Schimbările propuse merg într-o direcţie complet nouă în materie de amenajare a spaţiului de locuit, prin proiectul CityHome.

Cu ajutorul gesturilor, atingerii şi controlului vocal, ceea ce pare a fi un dulap obişnuit oferă, pe rând, tot ceea ce este necesar traiului de zi cu zi: un pat, o masă, o bucătărie, un birou de lucru, un dulap şi un spaţiu de depozitare. Dar inovaţiile nu se termină aici. Întregul modul este construit deasupra unui sistem de roţi cu frecare redusă, ce permite mutarea întregului ansamblu dintr-o parte în alta, mărind un spaţiul în funcţie de necesităţi.

Potrivit conducătorului echipei de cercetare, Kent Larson, CityHome nu este doar un concept, ci un produs viabil pe care intenţionează să îl aducă pe piaţă prin intermediul unei companii nou înfiinţate, sau cu ajutorul unui sponsor, “la un preţ de câteva mii de dolari pe metru pătrat în Boston, costurile presupuse de noua tehnologie sunt chiar mici în raport cu spaţiul câştigat la mobilarea apartamentului.” Pentru locuitorii din New York sau San Francisco ar însemna foarte mult….


IUN 10, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...