[ X ]
[ X ]
FRESH
Văduva lui Kobe Bryant cere despăgubiri de milioane de dolari! Compania ...
AMINTIRI ROMANTICE! Cristina Scarlevschi: „Vlad m-a cerut în căsătorie ...
De ziua sa – ÎN ISRAEL! Olga Iftodii: „Salut ai mei 35! Știu că urmează ...
Helen Mirren, regina stilului la 74 de ani! Cele mai bune ţinute de ...

Cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii - în premieră, în RM!

FIRST LEGO League, cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii, se va desfășura, în premieră, în Republica Moldova pe data de 7 martie. Evenimentul va avea loc în incinta Centrului pentru Copii și Tineret ARTICO, cu începere de la ora 9.00. Astfel, Moldova se va include în lista celor circa 100 de țări în se desfășoară competiții FLL, iar echipele noastre vor concura alături de alți 300 mii de copii din întreaga lume.

Dedicat copiilor și adolescenților cu vîrsta cuprinsă între 9 și 16 ani, FIRST LEGO League își popune să sporească interesul tinerilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică și să-i motiveze să urmeze o carieră în aceste domenii.

În cadrul competiției participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din matematică și știință, elaborează soluții inovative pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață. Un juriu compus din profesioniști din diferite domenii evaluează prestația participanților în 4 probe: Valorile Fundamentale, Proiectul, Designul Robotului și Robotul în Misiune.

În cadrul Ceremoniei de premiere vor participa: Excelența sa dl James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Larson, Directorul USAID Moldova, Igor Grosu, Viceministru al Educației și reprezentanți ai organizatorilor.

FIRST LEGO League este organizată de Proiectul USAID CEED II și Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), în colaborare cu ONG Robootika din Estonia și cu suportul StarNet și Centrului pentru Copii și Tineret ARTICO. FLL Moldova se desfășoară cu susținerea și sub patronajul Ministerului Educației din Republica Moldova.   

SHOK.md


MAR 6, 2015 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...