[ X ]
[ X ]
FRESH
Andreea Bălan apare fără haine în noul videoclip. Imagini rare cu ...
Prezentatoare TV, despre SPORT ACASĂ: „Nu am crezut vreodată că ...
Damian Spinei, despre EXPERIENȚA de la „Românii au Talent”: „Am avut ...
Și-a arătat SÂNII ÎN TOATĂ SPLENDOAREA! Modelul Dorina Darii – purtând ...

Concert DE ZILE MARI în Italia, la inițiativa președintelui Partidului Politic “ȘOR”! Uite cum s-a distrat diaspora de acolo!VIDEO//

Un concert de zile mari, care le-a amintit de casă câtorva sute de moldoveni aflați la muncă în Italia, a fost organizat zilele trecute la Bologna de Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor din localitate, la inițiativa președintelui  Partidului Politic “ȘOR”, primarul de Orhei, Ilan Șor, informează SHOK.md.

Evenimentul a fost dedicat consolidării culturii moldovenești,  fiind prezenți peste 400 de reprezentanți ai diasporei din diferite orașe din Italia. Publicul a avut parte de o petrecere pe măsură.

Invitatul special al serii a fost interpretul moldovean Ionel Istrati, care a încins atmosfera la maxim. Interpretul a fost plăcut surprins de ospitalitatea moldovenilor.

Iar Mariana Colța  a reușit să-i atragă pe conaționali la tradiționalele hore. Invitații i-au mulțumit pentru spiritul sărbătorii tradiționale moldovenești care le-au făcut să-și amintească și mai mult de casă.

Deliciul culinar al serii a fost mămăliga, iar fiecare invitat a avut posibilitatea să participe la străbunul obicei al împărțirii minunii culinare – tăierea cu ața.

Gestul lui Ilan Șor de a organiza acest eveniment a fost apreciat cu drag de moldovenii stabiliți în Italia, care i-au mulțumit primarului de Orhei, dar și Centrului pentru suportul oferit în activitatea de zi cu zi.

Amintim că Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor din Bologna a fost deschis la sfârșitul anului 2017 la inițiativa președintelui Partidului ȘOR, primarului de Orhei Ilan Șor. Inițiativa face parte din programul inițiat de Ilan Șor “Moldova e casa mea”, care are menirea de a sprijini moldovenii aflați în Italia, inclusiv prin identificarea locurilor de muncă.

Ilan Șor, sprijinit de organizația publică “Pentru Orhei” și Consiliul municipal Orhei promovează și un program de susținere a moldovenilor care revin acasă. Astfel, la Orhei, aceștia sunt de toate taxele locale. În plus, tuturor celor care se întorc le va fi asigurat un loc stabil de muncă,da și o îndemnizație specială unică de la Ilan Șor, în mărime de 500 de euro. Cei care se întorc la serviciul public vor putea beneficia de locuințe sociale, care deja se construiesc la Orhei. Partidul ȘOR va promova în viitorul Parlament și un Program național pentru revenirea moldovenilor în patrie.


IUN 26, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...