[ X ]
[ X ]
FRESH
S-au DESPĂRȚIT după 9 ANI de RELAȚIE!
E pasionată de călătorii și a vizitat ZECI DE ȚĂRI! Olga Fedosenko: ...
Zis și făcut! Interpreta Stela Botez LANSEAZĂ CARTEA „Fata cu Cobza”: ...
Premierul Chicu – întrebat de un blogger: Care e REȚETA DE VARZĂ MURATĂ? ...

De ce creștinii nu trebuie să poarte ață roșie la mână

Tu știi de ce creștinii nu trebuie să poarte ață roșie la mână? Preoții explică de ce acesta este un obicei păgân pe care credincioșii nu trebuie să îl adopte. Mai jos vei găsi explicația pentru potrivit căreia nu este bine să porți ață roșie la mână, scrie www.teotrandafir.com.

Iată de ce creștinii nu trebuie să poarte ață roșie la mână

Părintele Calistrat de la Mănăstrirea Vlădiceni din România a explicat de ce nu este bine ca cei credincioși să nu poarte ață roșie la mână.

„Foarte multă isterie și foarte multă agitație legat de faptul că noi am importat sărbători din occident și le-am adus în Romania, iar în felul acesta desacralizăm creștinătatea și ortodoxia! Dar când te duci să îți citească în cafea sau în cărți, cu dama de verde în cărare și cu ghiocul prin cimitir să cauți strigoi sau moroi, când de Sfântul Andrei umbli cu usturoi și cu ciorapi întorși pe dos, sau cu ața roșie la mână de deochi și tămâie prin buzunare… nu-i tot un Halloween? Dar noi când stam cu nasul în zodiac și vrem să vedem cum ne merge, când calculăm la numerologie sau descifram visele nu facem la fel?”, este mesajul părintelui Calistrat postat pe o rețea de socializare.

Părintele a dorit să sublinieze faptul că acest obicei este o exagerare, iar „exagerarea nu face parte din tabieturile unui ortodox cuminte și obișnuit”.

Părintele Maxim Melinti, parohul bisericii de la Ghidighici, a explicat de unde provine acest obicei.”Conform cu învățăturilor kabbaliste, ața roșie poartă o energie puternică, care poate influența viața și soarta omului, de-al proteja de rău și de-al ajuta să obțină cât mai multe succese în afaceri și relații. Respectiv, cel care va purta ața roșie, se crede că va fi protejat de „ochiul rău”, de deochi și invidia omenească”, a scris pe blogul personal părintele.

Așadar, nu este bine să porți ață roșie la mână. Creștinii ar trebui să renunțe la acest obicei. Mai sus ai văzut care sunt explicațiile. Preoții susțin că acest obicei nu este unul specific creștinilor. De aceea nu este bine ca oamenii să poarte ață roie la mână.


IUN 21, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...