[ X ]
[ X ]
FRESH
Kate Middleton a rămas regina palatului. Cum a apărut ducesa la o ...
Parlamentul A RENUNȚAT la sticlele de PLASTIC: „E o mare problemă ...
Diana Chistol – MAXIMĂ RELAXARE în Bali: „Sunt fericită oriunde, dar ...
Trupa Queen va avea propria monedă de cinci lire sterline! Anunțul ...

Incredibil ce au găsit arheologii la Bardar! Poți gusta și tu din„DESCOPERIRE”!FOTO//

Descoperire arheologică în localitatea Bardar din raionul Ialoveni. În timpul lucrărilor de renovare ale uzinei Bardar, a ieșit la iveală un beci vechi din piatră, care datează din anul 1929 și a fost construit încă de întreprinzătorul german Müller. Acest lucru a fost confirmat și de arheologul austriac Gol Oehra, invitat în Republica Moldova de către Vinăria Bardar pentru a face cercetări. Potrivit specialiștilor, construcția a fost parțial distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial însă aceasta are valoare istorică și trebuie să fie conservată. Spre marea mirare, în secolul XXI, în interior au fost descoperite 9 butoaie de stejar cu distilat de struguri.

”Sunt niște galerii, niște tunele care se intersectează. Au o lungime de aproximativ 100 de metri. Ne rămâne să vedem cum putem conserva aceste vestigii și să luăm o decizie în sensul protejării acestora. Atât de multă răbdare în a păstra un divin nu cred că putea avea cineva. Se vede că Müller a vrut să ne lase o comoară și i-a reușit de minune ”, a declarat Mihai Duca, directorul Vinăriei Bardar.

Între timp, conducerea Vinăriei Bardar vine cu o surpriză pentru toți cei care vor să deguste coniacul păstrat de peste 8 decenii în butoaiele de stejar. Astfel, primii 40 de doritori care se vor înregistra pe  , vor putea participa la o degustare de senzație care va avea loc în beciul istoric.

”Este un divin vechi, fabricat după tehnologia lui Müller. Și pentru noi a fost curios să îl degustăm și să realizăm că gustul lui este unul calitativ și armonios, că s-a perfecționat de-a lungul anilor și a devenit un buchet complex de arome. Motiv pentru care am decis că acest divin trebuie să rămână întipărit și în memoria altora”, a menționat Vitalie Iovu, șeful secției de producere.

”Doar struguri, stejar și răbdare”. Acestea sunt ingredientele necesare pentru fabricarea Divinului Bardar, un distilat de vin exclusivist și autentic.

BARDAR Bardar1

SHOK.md


APR 1, 2016 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...