[ X ]
[ X ]
FRESH
Nici nu zici că e ea! Caitlyn Jenner a apărut pe stradă cu şapcă pe ...
Recunoaște UN MARE NEAJUNS! Adrian Ursu: Am început să primesc plăcere ...
Zile STRESANTE, după ce Amelia s-a ales CU FEBRĂ! Ana Cernicova: Foarte ...
În sfârșit! Gina Pistol și Smiley, primele declarații despre povestea ...

Proiect INEDIT! Raionul Hîncești - promovat ca DESTINAȚIE TURISTICĂ!

Raionul Hîncești va deveni un punct de atracție pentru turiști. Astfel sâmbătă, 27 mai 2017, la ora 10:00, în incinta sălii de ședințe ”Constantin Stere”, a Consiliului raional Hîncești, va avea loc conferința de lansare a Clusterului de Turism Hîncești.

Potrivit unui comunicat de presă, Clusterul de Turism Hîncești își propune să valorifice destinațiile turistice ale raionului Hîncești și să stimuleze cooperarea care va duce la dezvoltarea destinațiilor turistice în general și la dezvoltarea afacerilor din domeniu, în particular. De asemenea, clusterul va stimula colaborarea dintre instituțiile publice și mediul privat.

Unul dintre obiectivele Clusterului de Turism Hîncești este promovarea destinației turistice în rândul turiștilor din Republica Moldova și România. Activitățile derulate pentru realizarea acestui obiectiv au fost: dezvoltarea unui website de prezentare a raionului Hîncești ca destinație turistică, crearea unei hărți de buzunar, realizarea unui spot video de prezentare și desfășurarea unui infotrip.

Alt obiectiv important stabilit în cadrul clusterului este crearea structurii umbrelă ”Produs de Hîncești”, inițiativă care vine să promoveze produsele, tradițiile și cultura populară a regiunii. Marca va uni cei mai reprezentativi producători din raionul Hîncești, dar și micii meseriaşi şi producători insuficient de puternici din punct de vedere economic pentru a se promova singuri. Astfel, clusterul are drept scop asocierea ofertei turistice cu această marcă comercială care, împreună, vor genera plusvaloare pentru infrastructura de turism. Activitățile care vin să realizeze acest obiectiv sunt: crearea unui spot de promovarea a produselor locale, crearea unui pliant informativ și crearea identității vizuale a mărcii.

Ideea de a crea acest cluster a venit din partea grupului de inițiativă format din Igor Rotaru, expert în dezvoltare regională (Iași, România) și Constantin Vlas, vicepreședintele raionului Hîncești. Tinerii au experiență îndelungată de colaborare anterioară în domeniul managementului de proiecte în cadrul unor ONG-uri, dețin cunoștințe din domeniu și au considerat oportună aplicarea modelului de la Iași și în cazul raionului Hîncești.

De menționat că, Proiectul este finanțat de programul Diaspora Engagement Hub, implementat de Biroul pentru relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea în Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea Cadrului Instituțional al Republicii Moldova în domeniul Migrației și Dezvoltării”, care este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

SHOK.md


MAI 26, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...