[ X ]
FRESH
Dan Negru a căzut de pe scară. Cum s-a întâmplat totul. „A venit salvarea”
Poliția de Frontieră CONFIRMĂ: Moș Crăciun a trecut frontiera de stat! ...
Dorian Furtună lansează, oficial, NOUA SA CARTE. Iată când va avea ...
Anișoara Puică pregătește O NOUĂ PIESĂ... „de o dulcime rară”!

Spune-mi ce pantofi porţi ca să îţi spun ce fel de om eşti

Pantofii pe care ii purtam spun mai multe despre trasaturile noastre decat credem, arata un studiu efectuat recent de psihologii de la Universitatea americana din Kansas.

Oamenii de stiinta au cooptat 63 de studenti care au fost pusi sa analizeze 208 perechi de pantofi apartinand voluntarilor care au participat la experiment si carora, in prealabil, li s-a intocmit o fisa de personalitate.

Rezultatele cercetarii arata ca 90% din trasaturile unei persoane sunt dezvaluite de pantofii pe care ii poarta, informeaza Huffington Post.

Fara sa vada si chipul celor care ii poarta, studentilor li s-a cerut sa ghiceasca varsta, sexul, statutul social si chestiuni legate de caracter doar privind cele 208 fotografii cu pantofii din picioarele voluntarilor.

Femeile calme poarta pantofi cu toc

Astfel, psihologii de la Universitatea din Kansas au putut stabilit ca pantofii comozi si functionali apartin, de regula, oamenilor placuti si simpatici.

Femeile care prefera botinele tind sa fie mai agresive, in timp ce pantofii cu toc inalt, aparent incomozi, sunt purtati de cele a caror principala trasatura de caracter este calmul.

Totodata, extrovertitele aleg, bineinteles, pantofi colorati, in timp ce femeile care au venituri peste medie aleg modele foarte scumpe de incaltaminte.

Ingrijirea excesiva indica nesiguranta

Pe de alta parte, pantofii ultimul racnet si foarte bine ingrijiti indica faptul ca purtatorul lor este dependent emotional si isi pune la indoiala stabilitatea relatiei in care este implicat. Explicatia acestei constatari vizeaza faptul ca persoanele care poarta astfel de incaltari sunt foarte preocupate de perceptia celorlalti despre ei.

Gandirea libera, dezvaluita de pantofi uzati

Potrivit psihologilor americani, daca intalnim o persoana care are pantofii neingrjiti, nu trebuie sa o desconsideram, in cele mai multe cazuri fiind vorba de o adepta a stilului hippy, care gandeste liber si care nu are prejudecati.

Oamenii de stiinta din SUA atrag atentia ca, indiferent de statutul social si de venituri, oamenii ajung sa poarte oricum pantofi care ii reprezinta.

lyla.ro


IAN 5, 2015 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...