[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
La mulți ani pentru Anastasia Lazariuc! Cântăreața arată INCREDIBIL, ...
Weekendul ÎNTR-O CASĂ CU AMINTIRI! :,,Am dormit în acel pat ca într-un ...
Viaţa secretă a lui Lady Di: a fost bonă, s-a căsătorit cu iubitul ...
Robin Soderling a vrut să se sinucidă. ”Cel mai mic zgomot mă panica”

Care sunt cele mai ciudate preferinţe culinare are Reginei Elisabeta şi ce preparat este interzis la cinele regale

De-a lungul deceniilor, suverana Marii Britanii a participat şi a organizat numeroase dineuri cu fast. Însă regulile gourmet impuse de ea vor rămâne în istorie.

Deşi extrem de conservatoare în preferinţele culinare, preferând bucătăria britanică clasică, aceasta era recunoscută pentru anumite obiceiuri mai puţin convenţionale. Darren McGrady, cel care a fost Chef pentru familia regală timp de aproape 10 ani, încă din 1982, a povestit pentru revista Hello! că regina avea obiceiul să mănânce săptămâni întregi acelaşi preparat.

Dar iată câteva dintre curiozităţile regale:

Usturoiul este interzis, iar acest lucru trebuie respectat de întreaga familie regală. De altfel, Camilla, actuala soţie a lui Charles, a povestit că, invitată la o ediţie Masterchef Australia, aceasta ar fi penalizat un concurent pentru că ceea ce gustase conţinea usturoi. Întrebată, mai târziu, dacă acest lucru ţine de etichetă şi este interzis la toate evenimentele oficiale, Ducesa de Cornwall a glumit, spunând: “Da, trebuie să predaţi ursturoiul la intrare”.

Se spune că amidonul nu este tocmai sănătos pentru stomac şi poate provoca, adesea, balonări sau chiar diabet. Aşadar, produsele care îl conţin sunt interzise la cina în familie, regele evitând produse precum paste, cartofi, orez. Disciplină pe toate planurile!

Porţelanurile, argintăria, cristalurile sunt asociate mereu cu familiile regale şi ne aşteptam ca şi Regina Elisabeta să prefere recipiente sofisticate. Spre marea surprindere a tuturor, atunci când se află la reşedinţa de vacanţă de la Balmoral, aceasta preferă să îşi mănânce fructele proaspete dintr-un recipient Tupperware, un brand recunoscut pentru fabricarea produselor de plastic practice, în special pentru picnic . Cel care a dat-o de gol a fost tot chef Darren McGrady, care a povestit: “E adevărat că regina trebuie să mânânce mereu din farfurii de aur cu tacâmuri de aur, dar uneori, la Balmoral, mânca fructe dintr-un recipient Tuppeware de culoare galbenă”.

Este deja cunoscut faptul că unul dintre felurile preferate ale reginei este sandvişul cu ton, maioneză şi castraveţi, însă refuză vehement ca acesta să aibă crustă, adică să fie preparat la grill.

Regina savurează orice preparat cu ciocolată,iar apropiaţii spun că nu rezistă niciunui desert care conţine acest ingredient.

Suverana preferă să consume multe fructe, dar cel mai adesea banane, pe care le mănâncă întotdeauna cu cuţitul şi cu furculiţa, pentru a evita „să pară ca o maimuţă”. Tot ea are şi o plăcere vinovată, pe care nu se fereşte să şi-o satisfacă în public: tortul cu biscuiţi şi ciocolată, pe care îl savurează zilnic. Oriunde merge, are mereu o casoletă cu acest desert la ea, lucru confirmat tot de McGrady: “Am călătorit, odată, cu trenul la Palatul Windsor şi avea o cutiuţă cu tort pe care a ţinut-o tot drumul pe genunchi”.

Stridiile sunt interzise la cinele oficiale, deoarece nici Regina, nici Regele consort nu le preferă.

Căsătoriţi de mai bine de şapte decenii, Elisabeta şi Philip împărtăşesc multe preferinţe culinare şi detestă amândoi stridiile şi nu se feresc să recunoască acest lucru în faţa invitaţilor cu ştaif. Înainte de fiecare dineu oficial, aceştia sunt “avertizaţi” că oricât de mult ar dori, aceste fructe de mare nu vor ajunge niciodată pe masa.

okmagazine.ro


MAI 29, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...