[ X ]
[ X ]
FRESH
Doliu în lumea filmului. Andrew Jack, actorul din "Star Wars", a murit ...
PIESĂ NOUĂ! Cristina Ceauș: „Suntem obligați să ne oprim din tot ce ...
O interpretă face DEZVĂLUIRI: Pe mine nu m-a educat tatăl biologic, ...
A avut COVID-19? Jasmin face PRECIZĂRI: „M-a ținut în pat mai mult ...

Ivanka Trump a ajuns în instanță pentru că A COPIAT un model de sandale! FOTO//

Procesul în care firma deținută de Ivanka Trump este acuzată că a copiat un model de sandale realizat de un creator italian, Edgardo Osorio, a ajuns în instanță și avocații se confruntă pentru a stabili dacă acuzațiile aduse firmei fiicei președintelui SUA sunt sau nu fondate, scrie Bloomberg, potrivit www.libertatea.ro.

Osorio, cofondatorul și directorul creativ al etichetei de moda Aquazzura, spune că modelul de sandale care se vând cu 785 de dolari au devenit un adevărat simbol. Dar atunci, când a descoperit că brandul condus de fiica președintelui Donald Trump, Ivanka făcea un produs similar pentru doar 65 de dolari, a apelat la avocați.

sandale

Sătul de numărul mare de duplicate care au invadat piața, directorul Aquazzura a intentat mai multe procese, dar nu s-a complicat cu brandurile mici, ci a mers direct la giganți, printre care Steve Madden, Marc Fisher și Ivanka Trump.

„Unul dintre cele mai deranjante lucruri din industria modei este atunci când cineva îți fură în mod flagrant produsele și nu le pasă de drepturile de copyright”, se arată într-o postare de pe contul de Instagram alături de mesajul: „Ar trebui să știi mai bine. Să-ți fie rușine @ivankatrump! Imitația NU este cea mai sinceră formă de flatare”.

Înainte de a ajunge în instanță, Aquazzura a trimis o scrisoare prin care cere companiei Ivankăi Trump să nu mai vândă sandalele. Pentru a evita o confruntare la tribunal, Aquazzura a cerut companiei Trump să înlăture toate fotografiile sandalelor respective din site-ul său web și din media socială, să oprească publicitatea încălțămintei, să distrugă toate perechile existente, să dezvăluie producătorul, să renunțe la profiturile din vânzarea încălțămintei și să promită ”în scris, sub jurământ, să nu mai ofere spre vânzare niciun alt fel de produs copiat” din nou. Aquazzura ia dat Ivankăi Trump o săptămână pentru a se conforma.

Trump nu s-a conformat, așa că două luni mai târziu, Aquazzura a dat-o în judecată, alături de Marc Fisher. Într-o plângere depusă în iunie 2016 în instanța federală din Manhattan, compania a acuzat-o pe Trump de încălcarea dreptului la copyright, concurență neloială și practici comerciale înșelătoare.

În prezent procesul este în derulare, reprezentanții lui Trump au negat orice infracțiune, iar Darren Saunders, avocat al inculpaților, a declarat miercuri că cele două părți sunt în discuții pentru a ajunge la o înțelegere. Între timp, reprezentnații companiei Aquazzura au refuzat să comenteze stadiul procesului.


SEP 22, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...