[ X ]
FRESH
Priyanka Chopra şi Nick Jonas aşteaptă primul lor copil? Fotografiile ...
Orhei – CAPITALA DRAGOSTEI! Mii de îndrăgostiți au sărbătorit alături ...
Nu există DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE… Corina Bezdîga: „Iubirea vine ...
Când IUBEȘTE… Modelul Nicoleta Caun: „Sunt în stare să uit de orgoliu, ...

Meghan și Harry ar putea fi rege și regină în Canada. Iată cum e posibil!

Știm cu toții că acum regina Elisabeta a II-a este ”Șeful Commonwealthului”. Practic, este suverana absolută asupra Marii Britanii, dar și a celor 53 de state din Commonwealth. Lucru acesta s-ar putea schimba, însă, iar Meghan și Harry, care n-au nicio șansă la tronul britanic, ar putea ajunge rege și regină. Unde? În Canada, unde legea este ”permisivă”.

Potrivit profesorului Philippe Lagasse, în legea succesiunii regale din Canada există o ”scăpare”, care le-ar permite lui Meghan și Harry să ajungă suverani. Chipurile, constituția canadiană precuizează că trebuie să existe un monarh, însă nu precizează dacă ar trebui să fie succesorul direct al Reginei Elisabeta. Ar putea fi, într-adevăr, Prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, dar și oricine altcineva din familia regală britanică.

Cumea e că-n ultimele zile, în presa canadiană, se tot conturează ideea ca Ducii de Sussex să fie următorii monarhi. Tot ce trebuie să se întâmple este ca Parlamentul Canadian să dispună ca Ducii de Sussex să ocupe această ”poziție simbolică”. Dacă lucrul acesta s-ar întâmpla într-adevăr, Meghan și Harry ar fi regi în mai puțin de o lună.

Ea este ”șeful Commonwealth-ului”

Ea este ”șeful Commonwealth-ului”

În Canada a existat, însă, o lege care preciza că monarhul canadian trebuie să fie descendent al Reginei Victoria și că trebuie să fie același cu cel din Marea Britanie. În 1893 a fost, însă, abrogată această lege.

www.okmagazine.ro


IUN 13, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...