[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Janet Jackson şi La Toya Jackson se întrec în operaţii estetice! Cine ...
O prezentatoare TV și-a amintit de NUNTA de acum 1 an: „Am închiriat ...
Mihaela Tabură a împlinit 27 DE ANI: „Mă simt bogată cu atâția oameni ...
Regina Letizia a strălucit la banchetul în onoarea noului împărat ...

INTERVIU// Daniel FRUMUSACHI: „Să fiu în Cartea Recordurilor e o mare onoare și o bifă în lista mea de scopuri”

Daniel Frumusachi are 19 ani, este cel mai tânăr sommelier din țară și a înregistrat două recorduri mondiale, unul fiind deja confirmat de Guiness World Records. El a deschis 49 de sticle de spumant în doar 30 de secunde și 79 de sticle în 60 de secunde, prin metoda „Sabrages”, adică cu o sabie. Pentru SHOK.md, el a vorbit despre activitățile și pasiune sale, dar și a spus cum e să ajungi în Cartea Recordurilor.

SHOK: Daniel, recent ai primit confirmarea de către Guiness World Records a recordului înregistrat de tine în luna iunie. Ce anume presupune acest titlu și ce înseamnă pentru tine?

D.F.: E mult mai mult decât credeți. Nu e simpla înregistrare a recordului. Sunt nopți nedormite, luni de antrenamente, pregătire psihologică, stres, depresie, eșecuri… Toate acestea sunt completate cu organizarea evenimentului care necesită cheltuieli usturătoare și mare responsabilitate, ca după ce a fost fixat (video, foto) să fie aduse destule dovezi celor de la GWR. Declarații, certificate de calitate, facturi și multe alte acte… Și totul s-a datorat sponsorului principal – Apriori Wine, care a oferit vinurile. Să fiu în Cartea Recordurilor e o mare onoare și o bifă în lista mea de scopuri. Simplu.

70432576_970303559984355_3423119399115030528_n (1)

SHOK: De unde a venit ideea de a înregistra un asemenea record, cât de mult a durat pregătirea și cu ai ajuns la cei de la Guiness? Câte sticle ai „tăiat” până ai ajuns la acest record?

D.F.: Practicam această metodă de deschidere a spumantelor deja de un an. Am aflat că există record pe baza acestei metode. Iar eu iubesc atenția și peripețiile. M-am pus pe treabă. Jumate de an a durat pregătirea mea fizică. Pe la sfârșit, cu două săptămâni înainte, m-am pregătit psihologic. Ca să fie totul oficial, a fost necesar de adus o grămadă de dovezi (enumerate mai sus).

SHOK: Ce se aude cu cel de-al doilea record: 79 de sticle în 60 de secunde? Planifici să stabilești și alte recorduri? Care ar fi pentru tine cea mai mare provocare în acest sens?

D.F.: Al doilea record rămâne să fie și el oficial confirmat. Se lucrează și asupra lui. Cât despre altele, nu știu… Ce voi visa la noapte aceea și voi face dimineața.

71268187_667893660383809_4618403819724734464_n

SHOK: Dar activitatea sau pasiunea, dacă îi pot spune așa, de a deschide sticlele de spumant cu sabia de unde și când a venit? De ce cu sabia? 

D.F.: E o metodă venită din istorie, mai precis de la cavaleria lui Napoleon Bonaparte. Ei erau cei care deschideau sticlele de Champagne de pe cai, cu ceea ce aveau la îndemână, adică cu sabia.

SHOK: Pe lângă faptul că, cel mai probabil, îți aduce satisfacție… sabia în combinația cu sticla e și periculoasă. Ai avut de suferit din această activitate, au fost tăieturi, cum s-a întâmplat?

D.F.: E un show destul de periculos în cazul când ești novice în Sabrages. Am avut câteva tăieturi în timpul recordului, datorită cioburilor se sticlă care zburau. Nimic grav.

70632340_2379871415461657_7879549303344070656_n

SHOK: Familia ta cum a reacționat la ideea de deschide sticlele cu sabia, dar la faptul că ai înregistrat aceste recorduri?

D.F.: Nici o emoție la început din partea familiei. Ei deja s-au acomodat cu modul meu de viață și la câte încercări mă pun. De aceea, marile emoții au și fost după ce am bătut recordul, fiindcă multă informație despre record nu au știut nici părinții mei.

SHOK: La doar 19 ani ești deja somelier european și cel mai tânăr somelier din țară. Cum ai ajuns la această performanță și de ce ai ales acest domeniu?

D.F.: Aș vrea deja să trec de la titlul de „Cel mai tânăr Sommelier” la „Cel mai bun Sommelier”. Curând va fi concursul Sommelierilor din Moldova, unde voi și schimba statutul. Pasiune. Atât. Iubesc oamenii. Iubesc sa dăruiesc emoții oamenilor. Asta și fac prin intermediul vinului. Simplu.

70768206_681482409029596_3167131140590927872_n (1)

SHOK: Cum reușești să îmbini studiile cu munca? Îți mai rămâne timp și pentru altceva?

D.F.: Dacă organizezi bine timpul dovedești totul. Absolut pentru tot găsesc timp. Sport, Școala auto, Universitate, Colegiul și muncă.

SHOK: Care sunt planurile tale pentru următorii 2-3 ani?

D.F.: E un termen prea lung pentru planurile mele. De obicei, maxim pentru un an le fac (nu am răbdare, e și un plus, dar e și minus). De asta mă supra concentrez pe acest domeniu și vreau ca anul acesta să devin cel mai bun sommelier din țară și la anul deja să mergem peste hotare.

SHOK: Unde îți dorești să fii peste 10 ani?

D.F.: O să răspund sincer — Acasă.

Cristina GUREZ


SEP 22, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...