[ X ]
FRESH
Replica Prințesei Diana pentru Camilla Parker, după ce a aflat că ...
NU consumă carne și face sport! Află ce alte TRUCURI de frumusețe ...
MAMA lui Andrei Năstase a fost OPERATĂ, din nou. Detalii!
E ÎNSĂRCINATĂ cu primul ei copil! Interpretă, la o emisiune TV: „Nu ...

INTERVIU//Ana BESCHIERU: De când m-am mutat în Italia, sunt fericită, cu toate că - la început plângeam în fiecare zi

Ana Beschieru este tânăra din Moldova, care locuiește în Italia de ani buni și care-și trăiește viața și visurile acolo. Despre studii, viața peste hotare, călătorii, blogging, dar și altele – Ana a povestit pentru SHOK.md.

SHOK.md: Ana, când și de ce ai plecat cu traiul în Italia?

Ana Beschieru: Am plecat în Italia în luna octombrie a anului 2009, când abia începusem clasa a XI-a la Liceul Teoretic Mihail Sadoveanu din Chișinău. De fapt, am plecat din mai multe motive. 1. pentru că mama mea muncea în Italia, de când eu aveam doar 8 ani și aveam un dor nebun de ea. 2. pentru că mi-am dorit să experimentez pe propria-mi piele viața școlară din Italia, așa că din motiv de studii, 3. pentru că începusem să îmi dau seama din ce în ce mai mult că Moldova nu avea să-mi ofere un viitor, precum visam eu. Mama mea mi-a zis din start „dacă îți va plăcea – vei rămâne, în caz că nu – te vei întoarce în Moldova”. Păi iată, anul acesta voi împlini 8 ani de trai în Italia și dorul de Moldova vine din ce în ce mai rar.

SHOK.md: Cât de mult și în ce mod s-a schimbat viața ta acolo, față de cea din Moldova?

A.B.: Eu m-am născut la Călărași și am crescut într-un sat din raion până la 14 ani, după care m-am transferat cu studiile în Chișinău. Am cunoscut ce-i aia „sapă” și muncă grea la „țară”, și am fost educată de părinți pe baza unor principii solide de altadătă și sunt foarte mândră de asta.

Doar acum îmi dau seamă că atâta timp cât trăiam în Moldova, îmi făceam mereu griji despre părerea altora în legătură cu mine și familia mea, era mai închisă ca persoană, duceam un stil de viață total diferit de acel pe care-l duc aici. De când m-am mutat aici, mă simt fericită, cu toate că la început plângeam în fiecare zi și-mi spuneam că nu voi mai învăța limba lor niciodată în viață, însă după trei luni deja vorbeam și îi ajunsesem din urmă cu notele pe colegii mei italieni :)) Am devenit o luptătoare, la sens figurat – desigur, sunt optimistă, mănânc mai sănătos și savurez din tot ceea ce este frumos. Modul de viață al italienilor, m-a cucerit în totalitate. Adică, ei știu cum să mănânce bine, să se relaxeze frumos în weekend (în loc să se apuce de reparație), să petreacă timpul liber savurând din frumusețile acestei țări și să facă sport – mult sport! Însă, cel mai mult cred că am schimbat modul de gândire și asta mă bucură nespus de mult, mă simt mai bine așa, cu toate că – lumea noastră critică astfel de persoane. Personal, dacă criticile nu sunt constructive, le ignor.

anab (13)

SHOK.md: Cu ce te ocupi acolo, ai un job permanent?

A.B.: Aici îmi continui studiile la Universitate, la facultatea de limbi străine pentru afaceri, respectiv – cu limbile engleză, franceză și rusă. (Dacă credeți că am ales rusa pentru comoditate – vă greșiți, pentru că eu nu am fost niciodată bunp prietenă cu această limbă. Pentru mine mereu a fost așa, un fel de chineză :) deși am 4 verișori născuți în Rusia, ce-mi zic „Anja învață limba rusă”, încă de când eram mici). Mă rog, nu suntem toți perfecți.)

Cât despre job, aveam un job la un magazin de producere a înghețatei artizanale de o excelență nemaipomenită, însă l-am lăsat cu aproape doi ani în urmă, pentru că rămâneam în urmă cu studiile și nu îmi doream asta. Cu toate acestea, acum am revenit la job-ul în calitate de „barman”. Deja cu o licență în mână, multe lucruri se vor schimba, însă la moment e foarte bine așa.

anab (15)

SHOK.md: Ai un blog… când l-ai lansat, cât de des și despre ce scrii?

A.B.: Blogul meu s-a născut drept un hobby. L-am lansat în noiembrie 2014, cu scopul de a crea ceva frumos, care să-mi placă mai întâi mie și apoi – altora. După ce am observat că, cineva a fost impresionat de ceea ce scriam și postam, am fost determinată să merg mai departe pe această cale. În acest blog mi-am dorit să adun toate momentele frumoase petrecute cu iubitul meu, în locurile minunate ale Italiei, și nu numai, dar și câte ceva din stilul meu personal, cugetări sau stil de viață, care să-i poată inspira și pe cititori.

Din păcate, nu mai scriu pe el de ceva timp, de fapt -ultima postare am făcut-o prin decembrie 2016. A fost o perioadă încărcată pentru mine, în care aveam nevoie de mai mult timp pentru a le reuși pe toate și trebuia să renunț la ceva, deci am renunțat la blog, pentru a mă dedica altor lucruri. Dar, așa cum am menționat, am de gând să mă întorc în curând. Atunci când eram mai activă, scriam de 2/3 ori pe lună.

anab (17)

SHOK.md: Am văzut că iubești să călătorești: unde ai călătorit până acum, ai reușit să „explorezi Italia” în întregime, ce mai urmează la capitolul călătorii?

A.B.: Of, numai aud cuvântul „călătorii” și deja mintea-mi zboară în toate părțile lumii :)). E adevărat că ador să călătoresc și, cred că, pasiunea dată am descoperit-o în Italia. Mi-am dat seama cât de frumoasă este această țară și nu putea sta „cu mâinile în buzunar” și să nu vizitez măcar o parte din locurile sale exotice, istorice sau pline de artă. Aflându-mă în inima Europei, mă atrag foarte mult  și țările înconjurătoare. Până acum, am vizitat Franța – Paris, Monte Carlo, Monaco; Elveția-orașele Lugano și Saint Moritz. Elveția m-a cucerit totalmente! Italia încă nu am reușit să o „explorez” în întregime, însă avem timp :) Am atât de multe destinații pe listă încât nu știu de unde să încep. Deja despre visul american nici nu mai pomenesc, pentru că, consider că, toată lumea îl păstrează. Visez foarte mult să călătoresc în Grecia, dar mai întâi voi descoperi la bella Sicilia, locul unde s-a născut tatăl iubitului meu. Ard de nerăbdare!

SHOK.md: Spuneai recent că vă mutați la casă nouă, cât de greu e să ai propria casă în Italia, pentru ce fel de design ați optat…?

A.B.: Sinceră să fiu, nu știu cum funcționează în Moldova, însă aici e foarte complicat să îți achiziționezi o casă (sigur este mai puțin complicat decât în Elveția). Pe lângă faptul că, actele notariale costă o barcă de bani, este necesar să dovedești că ai un job cu un contract nedeterminat, de altfel nu îți e permisă achiziția, excepție e doar în cazul în care ai deja o sumă de bani pusă deoparte. În plus, se valutează dacă salariul mediu este suficient pentru a o întreține sau nu.

Italia, din păcate, are un defect – aici, impozitele la stat sunt multe și mari, mai ales în cazul în care ești proprietar de imobil. Nu e chiar floare la ureche! Lăsând la o parte birocratică, eu sunt într-al nouălea cer și nu am răbdare să ne mutăm definitiv la noua nostră căsuță. Nu e foarte mare, dar e perfectă pentru noi doi, și poate vreo pisică într-o zi :)) Încă nu am amenajat-o până la capăt, dar încetul cu încetul o vom face și pe asta. Ne dorim ca rezultatul final să fie unul satisfăcător. Atât mie, cât și lui Stefano, ne place stilul modern, mixat cu elemente antice, clasice, culorile deschise, dar și contrastele alb-negru. Chiar recent am instalat uși noi, albe. Ne doream o casă în care să pătrundă lumina naturală și am fost norocoși – dimineața când mă scol, am obiceiul de a deschide jaluzelele imediat, pentru a lăsa lumina să pătrundă în dormitor și din partea cealaltă aud o voce domoală, care-mi spune: „iubire, de ce ești așa de crudă cu mine?” :D.

anab (18)

SHOK.md: Ce planifici să realizezi în viitor, unde te vezi în 5 ani?

A.B.: Am visuri foarte mari legate de viitorul meu și o să muncesc mult pentru a le putea realiza. Nu vreau să-mi fac planuri înainte de vreme dar, în 5 ani, mă văd o femeie de succes, care călătorește în toată lumea alături de persoana dragă.

Cristina GUREZ

foto: arhivă personală


IUL 2, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...