[ X ]
[ X ]
FRESH
Jurnalista Doina Chiorescu – SEXY pe plajele din India: „M-am îndrăgostit ...
Regizoarea Victoria Roșca vrea SĂ FILMEZE UN SERIAL: „Abia scriu textul, ...
Accidentul rutier I-A DAT PLANURILE PESTE CAP! Tatiana Spînu: „Balul ...
Cele mai sexy calități ale fiecărei zodii

INTERVIU//Nicolae GRATI: Nu îmi pot imagina ceva mai plăcut decât să documentez în imagini cea mai frumoasă zi din viaţa cuiva!

Fotograful Nicolae Grati are 25 de ani, este ambițios și e pasionat de fotografie. În cadrul unui interviu, pentru SHOK.md, a vorbit despre rolul fotografiei în viața sa, cum s-a dedicat fotografiei în ultimii patru ani și despre altele.

SHOK.md: Ce înseamnă fotografia pentru tine?

Nicolae Grati: Fotografia este o artă, iar pentru mine reprezintă o parte din viață…

SHOK.md: Nu toată lumea este fotogenică. Cum ajuți aceste persoane și ce sfaturi ai pentru ca să fie mulțumite? 

Nicolae Grati: Eu consider că, trebuie să existe o comunicare între fotograf și client, de aceea există câteva întâlniri înainte de eveniment pentru cunoaștere, pentru a putea afla așteptările și pentru a ne putea împrietenii. E nevoie de a căpăta încrederea clientului, și deja împreună  găsim profilul cât mai perfect pentru poze reușite și emoționale! De aceea, este important ca relația aceasta să fie una relaxată și deschisă încă de la prima întâlnire și pe tot parcursul zilei nunții.

SHOK.md: De ce te-ai axat mai mult pe fotografiile de nuntă?

Nicolae Grati: Motivul este simplu: îmi plac oamenii şi mă încântă să fiu alături de oameni fericiţi. Să-i văd zâmbind când se uită la trăsăturile lor din imagini. Îmi place să văd lumea simțindu-se bine, dansând, emanând energie pozitivă și o stare de bine . Nu îmi pot imagina ceva mai plăcut decât să documentez în imagini cea mai frumoasă zi din viaţa cuiva.

31301791_585444928493329_6731964050789367808_n

SHOK.md: Care este diferența dintre diferitele tipuri de fotografii precum cele de nuntă, cele de copii sau cele obişnuite?

Nicolae Grati: Fotografia de nuntă este destul de grea și stresantă, trebuie să stabilești orice pas detaliat împreună cu mirii, pentru a reuși să obținem fotografii bune! Căci în ziua nunții toți sunt agitați se mișcă încolo încoace! Cu copiii iar destul de greu se lucrează, fie că sunt foarte mici sau deja mai mari e foarte greu de  realizat câteva cadre bune, aici e nevoie de multă răbdare și iubire! Dar întotdeauna fotografiile cu cei mici sunt spontane şi pline de naturaleţe. Şi delicioase.

31363278_585445041826651_7777039480644435968_n

SHOK.md: Cum reușești să împaci viața personală cu viața profesională, având în vedere că în majoritatea week-end-urilor se țin nunți?

Nicolae Grati: Dacă sincer, e destul de greu. Sunt puține week-end-uri când petrec timpul cu familia sau prietenii, căci mereu sunt ocupat, dar familia mă susține în ceea ce fac. În timpul săptămânii sunt ocupat cu editări, întâlniri și diverse sesiuni foto, deci pot spune că viață personală nu prea există, dar fotografia este, în primul rând, o pasiune pentru mine, este ca un drog de care nu pot și nici nu vreau să mă las.

SHOK.md: Ce ar trebui să urmărească oamenii când caută un fotograf pentru evenimentul lor?

Nicolae Grati: Să acorde o atenţie deosebită acestui aspect, deoarece nunta nu se mai repetă, iar cu fotografiile rămâi toată viaţa. Pentru a putea face alegerea cea mai bună, clienților trebuie să le fie foarte clar ce doresc de la fotograf și să îl caute pe acela care se pliază cel mai mult pe gusturile lor.

Cristina TOMAC


APR 28, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...