[ X ]
[ X ]
FRESH
Ce bine se ţine Melanie Griffith la 62 de ani!
Iată cine sunt CÂȘTIGĂTORII WINNERS Moldova Music Awards 2019!
Cunoscutul blogger Ilya Varlamov – IMPRESIONAT de Aeroportul Internațional ...
A obținut numeroase titluri internaționale, iar acum REPREZINTĂ MOLDOVA ...

(INTERVIU) Sorina OBREJA: Acum trăiesc emoția fiecărei știri!

Orice femeie aspiră la o carieră de succes, însă drumul până acolo este destul de anevoios. Sorina Obreja este exemplul ce confirmă ideea că prin multă muncă și perseverență poți ajunge acolo unde-ți dorești. De 7 ani intră-n casele și-n inimile telespectatorilor aflându-se la pupitrul știrilor PRO TV. În tot acest timp am descoperit-o ca fiind un om cu suflet mare, care reușește să aducă lacrimi de fericire pe chipul celor neputincioși. Este admirată nu doar pentru frumusețea exterioară, ci și cea interioară. Echipa SHOK.md îi transmite multe felicitări frumoasei prezentatoare și vă invită să-i descoperiți personalitatea remarcabilă într-un interviu amplu.

SHOK: Sorina, înainte de a activa în familia televiziunii, ai lucrat la radio. Care este diferența dintre aceste două mijloace de comunicare în masă?

Sorina Obreja: Diferențele se învață încă la facultate… Pentru mine, acum televiziunea este mai aproape de suflet. Pentru că știu că telespectatorul mă vede la ecran și am impresia că-l văd și eu. Așa că parcă am avea în fiecare seara o discuție sinceră, tete-a-tete despre ce se mai întâmplă în țară. Iar asta ne face, pe noi, reporterii și prezentatorii să fim prieteni cu telespectatorii noștri.

obreja5

SHOK: Îți mai amintești care a fost prima experiență în calitate de reporter? Dar de prezentator de știri? Cum a fost?

S.O: Prima știre pe care am filmat-o a fost despre o grădiniță cu acoperișul spart. A ieșit cu scandal, pentru că, evident, administrația nu vroia să ne permită să intrăm în instituție ca să vedem neregulile. Am fost pentru prima dată pusă la încercare, am insistat, am pus în aplicare tot arsenalul calităților de negociator și am reușit să filmez reportajul. Ca prezentator de știri e cu totul diferit. Responsabilitatea e de 20 de ori mai mare pentru că ești pusă în situația de a prezenta telespectatorului și știrile la care au muncit colegii.

SHOK: De la prima apariție tv și până-n prezent a trecut mult timp. Aș vrea să știu daca mai ai emoții atunci când intri în emisie directă? Și cum le controlezi dacă sunt?

S.O.: Emoții am de fiecare dată, dar sunt altfel de emoții decât cele de la începutul carierei. Atunci emoțiile mele erau un fel de teamă să nu cumva să greșesc, să nu cumva să stâlcesc cuvintele sau sensul propozițiilor. Acum trăiesc emoția fiecărei știri.

obreja2

SHOK: Ai realizat de-a lungul anilor diverse materiale îndeosebi pe subiecte sociale, subiecte mai triste. Nu ți-ai fi dorit să te specializezi în altfel de materiale (politică, showbiz etc.)

S.O.: Când spui subiecte triste, te referi probabil la cele din campania Dăruiești și Câștigi. Da, sunt triste, dar toate au un final fericit. Iar pentru mine e atât de important sa văd cum se schimbă viețile unor copii, încât fericirea lor mă molipsește. Poveștile de viață și investigațiile pe diferite linii de subiecte mă pasionează și tocmai de aceea depun mult efort și suflet în ceea ce fac.

SHOK: Care este reportajul tău de suflet? De ce?

S.O.: Sufletul meu e împărțit în mod egal la toate reportajele. Dar țin în mod special la povestea Victoriei, fetița care a primit o noua viață, suportând un transplant de ficat după ce toți telespectatorii noștri i-au sărit în ajutor. Ea mă inspiră, pentru că a găsit atâta putere încât să-și schimbe destinul și modul de a vedea lumea. Sunt și alți eroi ai știrilor noastre care îmi sunt adevărate lecții de viață și cred că sunt un exemplu pentru noi toți.

obreja6

SHOK: Când poate un jurnalist să considere că are o carieră de succes? Te simți împlinită în acest sens?

S.O.: Atunci când știe că poate să schimbe lucruri prin ceea ce face, dar să le schimbe în bine. Să schimbe o viață, să schimbe o conștiință pătată, să schimbe felul în care tratează autoritățile anumite subiecte. Împlinită? Nu știu să răspund la asta. Cred că un jurnalist nu poate spune vreodată:,,Gata, până aici a fost, am atins limita de sus.” Tot timpul poți să crești. La fel și eu. Am atâtea de făcut încât nu cred că mi-ar ajunge ani pentru toate.

SHOK: Dacă ar fi să ne întoarcem cu câțiva ani în trecut, ce ai fi făcut dacă nu ai fi ales jurnalismul?

S.O.: Poate actorie. Aș fi fost actriță de teatru. Asta m-a pasionat o vreme, în perioada studenției. Dar cum înapoi nu ne întoarcem, nu schimbăm nimic. Acum nu pot să cred că dacă aș fi avut altă profesie aș fi fost la fel de pasionată de munca mea.

obreja4

SHOK: Cum reușești să îmbini familia cu job-ul având în vedere că programul uneori e prelungit?

S.O.: Programul meu se încheie noaptea târziu. Ajung acasă la miezul nopții. În schimb am diminețile libere și le petrec alături de cei dragi. Important e să știi să-ți organizezi bine timpul și în acest fel le reușești pe toate.

obreja8

SHOK: Ce își propune Sorina Obreja pentru viitorul apropiat?

S.O.: Pentru viitorul foarte apropiat încheiem campania ,,Fă-ți Europa acasă” pentru care am lucrat împreună cu colegele mele, o toamnă întreagă și… vine Crăciunul, deci avem de împlinit vise noi. Sunt atâția copii care au nevoie de ajutorul nostru și îi vom vizita, pe rând. Mai apoi, sunt atâtea lucruri de investigat, povești de viață care așteaptă să fie descoperite și eroi care merită atenția noastră.

SHOK: Mulțumim mult!

Natalia MORARU/SHOK.md

Foto: arhivă personală


NOI 13, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...