[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Când ea vrea – spune, CÂND O ÎNTREABĂ… Prezentatoare TV: „…la ce bun ...
Tany Vander – INDIGNATĂ: Trebuia să filmez o emisiune, dar am plecat… ...
VREA SĂ MAI SLĂBEASCĂ! Interpretă: „Pe data de 19 aprilie aveam cu ...
Horoscop 4 iulie 2020. Relaxare şi timp preţios petrecut în familie

Nutriționistul ATENȚIONEAZĂ asupra efectelor negative ale DIETEI FORȚATE: „Destul de mulți oameni caută disperați soluții”

„O alimentație echilibrată este una balansată în macro și micronutrienți, ce respectă necesarul caloric zilnic, calculat în funcție de parametrii personali” – susţine nutriţionista Victoria Ursu. De altfel, ea s-a referit la efectele negative ale unei dietei forţate pentru organism, informează SHOK.md.

 „Efectele negative ale DIETEI HIPOCALORICE = “forțate”

Prietenii și oamenii cu care lucrez cunosc: o alimentație echilibrată este una balansată în macro și micronutrienți, ce respectă necesarul caloric zilnic, calculat în funcție de parametrii personali. Dacă se dorește abordarea unui regim alimentar de slăbit, lucrurile nu se schimbă prea mult. Se va calcula și respecta un necesar caloric ușor diminuat (până la 500 kcal) și se va spori aportul proteic. În rest, a slăbi nu înseamnă foame sau lipsa preparatelor plăcute. Totuși există persoane dezinformate, care nu cunosc de existența specialiștilor competenți în dietetică, instruiți să elaboreze diete echilibrate. Încă se mai fac greșeli, ascultând ce zice vecina, citind articole-mituri sau abordând diete draconice de pe grupuri online dubioase .

3 lucruri dăunătoare ale dietelor “forțate”:

1️ Afectarea sănătății pe termen mediu și lung

Lipsa diversității și a aportului nutrițional determină la un moment dat carențe considerabile, cum ar fi: dezechilibrul hormonal, anemia, afecțiuni ale pielii, căderea părului, exfolierea unghiilor și multe altele.

2️ Platourile lungi = lipsa rezultatelor

Chiar dacă acele diete drastice au un efect rapid de scădere în greutate, la un moment dat rezultatele nu mai sunt atât de îmbucurătoare. E vorba de un șir de influențe nefaste asupra viitoarelor reacții biochimice celulare.

3️ Creșterea ulterioară în greutate

Supus privării de substanțele esențiale, organismul reacționează prompt la alimentele pe care le primește din nou, după încetarea dietei “forțate”. Înfometat, el va începe să stocheze noi și noi depozite adipoase ca măsură de apărare împotriva unei noi cure de slăbit.

Acest proces este cunoscut sub numele de “efect Yo-Yo”, deosebit de periculos atât pentru siluetă, cât și pentru psihic. Poate dura ani de zile fără să conștientizăm efectele sale. Sunt destul de mulți oameni care au nevoie de ajutor calificat și caută disperați soluții”, a spus ea, pe Facebook..

Cristina TOMAC


MAI 29, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...