[ X ]
FRESH
La cei 60 de ani ai săi, Madonna a anunțat recent că suferă de o boală ...
DUET SPONTAN în mașină! Ana Cernicova și Amelia Uzun au cântat „Friends”! ...
Olia Tira – IMPRESII din vacanța în SUA! În cel mai scump club de ...
Edith Gonzalez şi-a planificat propria înmormântare. Unde şi-a dorit ...

CADOUL Președintelui Dodon pentru Olga Ciolacu, de ziua de naștere a artistei!

Artista poporului Olga Ciolacu, ieri, și-a sărbătorit ziua de naștere – a împlinit 69 de ani. În zi de sărbătoare, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care omagiatei i s-a conferit Ordinul Republicii, informează SHOK.md.

„Distincția i-a fost acordată în semn de înaltă prețuire a meritelor deosebite în domeniul artei muzicale, pentru contribuție la promovarea valorilor culturale și activitate de creație prodigioasă”, a comunicat consilierul prezidențial Corneliu Popovici, pe Facebook.

SHOK.md precizează: Olga Ciolacu (n. 10 octombrie 1949[1][2] [3] în Lozova, Strășeni) este interpretă de muzică ușoară și populară din Republica Moldova. A studiat la Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău (actualmente Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice) în anii 1967–1971, la profesorul Vasile Constantin (disciplina măiestrie scenică). A urmat acolo cursurile facultății de regie.
Ciolacu a lucrat ca regizor la Televiziunea din Chișinău în anii 1972–1977. Până în 1979 a fost solistă în Ansamblul de țigani, apoi a făcut parte din Orchestra de muzică populară „Fluieraș” (1980–1982), Orchestra Radioteleviziunii Naționale (1983–1993). In 1989 fondează Ansamblul de muzică ușoară „Dacii” înregistrând cu el primul disc „Pe adresa unui neam” la casa de discuri „Melodia” din Moscova.
Din 1994 fondează si este director artistic al primului Teatru de Varietăți „Olga Ciolacu” din Moldova.
În activitatea sa de interpretă, a întreprins turnee artistice în Australia, Cuba, Franța, SUA, Suedia, Finlanda, Italia, Austria, Israel, Turcia, Gana, Benin, Rusia, România etc. Din repertoriul său fac parte cântece de C. Rusnac, M. Oțel, Gh. Mustea, I. Duca, Gh. Banariuc, A. Chiriac, Eugen Doga, I. Enache, B. Kuker, V. Dânga, I. Spițin, V. Crăciun, Ion Aldea-Teodorovici, Ștefan Hrușcă ș.a. Olga Ciolacu a fost laureată a festivalului „Crizantema de aur” (Târgoviște, 1993–1995).
A devenit Artistă Emerită a RSSM în 1988 și Artistă a Poporului din Republica Moldova în 1995. În 1993, a primit medalia „Meritul Civic”, iar în 1999 Ordinul „Gloria muncii”, potrivit wikipedia.org.
Este căsătorită cu Valentin Bătrînac, acesta fiind și impresarul său.

SHOK.md


OCT 11, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...