[ X ]
[ X ]
FRESH
Viaţa cântăreţei Amy Winehouse va fi povestită într-un film
Și-a împlinit POFTA DE CIREȘE! Aura: „Am mâncat pe saturate. Am luat ...
"Bine, cânți... Dar cu ce te ocupi serios?" Interpretă: Abia acum ...
Adevăratul motiv pentru care designerul Karl Lagerfeld purta mereu ...

Carla’s Dreams – implicată într-un SCANDAL CU POLITICĂ! „Palavrele cu „apoliticul” nu costă 2 bani, la fel cum nu costă nici „independența și apoliticul” CC”

Trupa Carla’s Dreams este implicată într-un scandal despre politică și e acuzată de inițiativa FreeMoldova că cu cântat pentru politicieni și partide, informează SHOK.md.

„Ca să fim mai bine înțeleși, aducem 5 exemple recente! Respect Loredana Groza și Stefan Banica pentru decizia lor înțeleaptă. Sau prin câte greutăți, inclusiv financiare, au trecut Vocile Curajului: Catalin Josan Official Pasha Parfeni și Marian Mani Lupu. Plus The Motans au renunțat la concerte politice. #Neparerău că Gheorghe Țopa, Natalia Gordienco, Anastasia Lazariuc, Nicolae Botgros, Zdob si Zdub și CSD s-au vândut, întâmplător sau intenționat”, se spune pe pagina de Facebook a organizației.

Ulterior, trupa Carla’s Dreams a venit cu o replică în acest sens, subliniind că este și rămâne apolitică:

„Stimati domni/doamne FreeMoldova – atat timp cat e un viciu moral sa te grabesti in a acuza sau a justifica pe cineva fara a avea probele necesare –

Va acordam, totusi, un benefit-of-the-doubt vizavi de rea-credinta si va aducem la cunostinta urmatoarele:

p.1: CSD a fost – si ramane a fi apolitic;

p.2: CSD consemneaza expres in fiecare conventie de prestatie – inadmisibilitatea angajarii politice/electorale;

p.3: CSD a prestat concerte in localitati RM/RO cu administratii de pe intreg spectrul politic – cu obligatia respectarii de catre organizatori a p. 1 si p.2 (fapt care e uneori respectat neimpecabil – insa rufe in public noi nu spalam).

Acestea fiind spuse – speram ca avem un caz de banala neintelegere si nu de “photoshop moral””.

Reacția FreeMoldova, însă, nu s-a lăsat așteptată:

„Dragi Carla’s Dreams,

Vă mulțumim pentru răspuns.

A fi apolitic nu înseamnă a cânta pe aceeași scenă și în cadrul acelorași evenimente la care țin discursuri manipulatoare oligarhii și susținătorii acestora. Asta înseamnă a fi politic. Poate fără intenții. Dar cu consecințe. Cu un transfer de imagine pe care voi, ca maeștri în PR, îl înțelegeți.

E ușor a da vina pe alții care încalcă înțelegeri secrete. Noi de la ei nu așteptăm dovezi de integritate. De la voi însă, da.

Având atâta putere, totuși credem că voi puteți da dovadă și de responsabilitate, curaj și atitudine în viitor.

Apreciem faptul că nu cântați în campanii electorale oficiale. Însă, după cum bine știți, campaniile electorale neoficiale din RM sunt la fel de importante.

Să afirmi că a cânta pe acceaşi scenă cu Plahotniuc şi Şor e apolitic şi pur întâmplător este, cel puțin, naiv. A apărea pe aceeași scenă în același eveniment la care Monica Babuc zice “Sunt recunoscătoare şi eu domnului preşedinte, Vlad Plahotniuc, preşedintele fundaţiei Edelweiss pentru multiplele sale acte de susţinere a culturii, inclusiv a activităţilor dedicate conservării patrimoniului nostru cultural” este o dovadă că evenimentul a fost utilizat ca o campanie politică neoficială, începută cu un an înainte de alegerile parlamentare, în care Plahotniuc a candidat (și mai târziu câștigat) în circumscripția respectivă. Noi nu vă acuzăm că v-ați fi asociat cu o anumită coloratură politică. Ci că ați transferat din imaginea voastră unor oligarhi care au sărăcit și îngenuncheat țara, care au zis că fac politică, dar de fapt și-au urmărit interese meschine.

Pe noi imaginea noastră ne interesează mai puțin. Ceea ce ne interesează e democratizarea și eliberarea Moldovei de sub control oligarhic și autoritar.

Copiem mai jos niște reacții de-ale fanilor voștri care explică și dezamăgirea noastră:

‘inteleg ca sunteti apolitici, dar si voi trebuie sa intelegeti si sa fiti responsabili de faptul ca fiind persoane cu un nume atat de mare, aveti puterea de a influenta gandirea si alegerea maselor, iar iesind la un concert organizat de persoane suspecte, care au furat aceasta tara, care vreti nu vreti ei si-au promovat numele de partid prin prestatia voastra, sincer nu pot sa inteleg.’

‘Sergiu cu tot respectul, dar cunoști foarte bine situația din RM, chiar ai scris si material pe tema dată, dar totuși ai fost rugat nu odată de noi să nu asiști la genul dat de concerte, luind in consideratie provinența surselor, credemă nu este destul să zici că ești apolitic, mai trebuie să demonstrezi prin fapte chestia dată, este greu de înțeles când unul din artiștii preferați asistă la astfel de manifestări, pe când o țară întreagă luptă contra regimului oligarh, care simplu s-a bătut joc de noi.’

‘Dacă voi ieșiți pe scenă, la un concert de partid, și după voi mai ies și lideri de partid, faceți transfer de imagine/influență vrând-nevrând. Așa că palavrele cu „apoliticul” nu costă 2 bani, la fel cum nu costă nici „independeța și apoliticul” Curții Constituționale. Demnitatea și țara nu se vând””.

SHOK.md


IUN 19, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...