[ X ]
[ X ]
FRESH
Blestemul Contagion? Şi Marion Cotillard, un alt star din acest film, ...
E INDIGNATĂ de iresponsabilitatea celorlalți! Scriitoare: „După pandemie ...
Dana Markitan a lansat VIDEOCLIP: Soțul meu, la o nevoie – gen Covid, ...
Bianca Drăgușanu își face un nou implant, după despărțirea de Alex ...

Doina Danielean – „Influencer în Moldova”, cu PESTE 36 DE MII de urmăritori: „Contractele pe care le am sunt cu o sumă simbolică sau uneori pe barter”

Prezentatoarea TV Doina Danielean, cu peste 36 de mii de urmăritori pe Instagram, a acceptat să vorbească în cadrul proiectului lansat de SHOK.md – „Influencer în Moldova”.

Iată povestea Doinei cu Instagramul:

Contul a fost creat în 2014, însă a fost lăsat în paragină până în 2017. În martie 2017 am reintrat pe Instagram şi atunci s-a creat activitatea permanentă, şi atunci l-am lăsat în paragină, făceam câte o postare din când în când. În 2018 am reluat activitatea, pe atunci aveam 3-4 mii de urmăritori, eram mai activă pe Facebook. După o activitate sporită pe Facebook am decis să mă mut pe Instagram. Din aprilie 2018 până în aprilie 2019, am reuşit să adun pe contul meu mai mult de 20 de mii de urmăritori. Am reuşit această performanţă datorită activităţii zilnice pe cont, postări zilnice, stories zilnice, câte 20-30 uneori. Şi am plătit la Instagrameri, care deja aveau audienţă bună şi am ridicat contul meu de Instagram.

Deci sunt trei pile ca să ridici contul: 1. Activitatea bună şi sporită. 2. crearea unui content care să fie atractiv, în cazul meu a fost crearea unui content cu mine așa cum sunt oamenii – tare mult iubesc oamenii reali. 3. Promovări pe la influenceri, care deja au o audienţă şi activitate sporită. Da, am plătit promovări la câţiva instagrammeri care aveau un număr anumit de followeri. Concursurile cu premii reale, extrageri live cu parteneriate. Nu am o anumită nişă, este viaţa de persoana publică, privată uneori. Radio, TV, şi societate, probleme sociale abordate în stories, probleme de femei, de mame de copii pentru că am şi eu un fiu. În general, este viaţa mea, şi cam asta ar fi şi nişa mea de activitate. Ceea ce fac în viaţa reală aia este şi pe Instagramul meu. Încerc să promovez tot ce este frumos, tot ce e pozitiv. Modul de viaţă sănătos, viaţa de mamă singură, muzica bună, activitate la radio, televiziune. Activitatea de prezentare de evenimente, oamenii pe contul meu văd nunţi în derulare, prezint o nuntă şi ea apare cap-coadă la mine pe story. Înainte îmi lua o postare câteva minuţele, acum o postare poate să-mi ia câteva zile sau unele câteva secunde. Uneori spontan, uneori – în trei-patru zile.  

 

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 🌸ⅅᎾℐℕᎯ ⅅᎯℕℐℰℒℰᎯℕ🌸 (@doinadanielean) pe

Uneori am fotografi cu care colaborez. Dar cel mai bun şi cel mai apropiat este chiar bărbatul meu, care deja este sătul până peste cap câteodată, dar el mi-a zis că de când sunt cu tine am învăţat şi am realizat cum se face o fotografie.

Alteori este băiatul meu fotograf şi el a prins o pasiune pentru fotografie din asta, de multe ori când îmi face pozele zice – „mami, dar câte poze trebuie să facem?”. Zic – multe. De ce? Pentru că, contul meu de Instagram va fi peste un timp al tău. Şi asta este răspunsul când mă întreabă mami de ce nu-mi faci mie cont de Instagram. Păi tu deja ai Instagram, al mamei este şi al tău.

Din start spun, nu mă consider „influencer”, nu-mi place cuvântul ăsta, îl urăsc. Nu consider că la noi în ţară există vreo o persoană care poate să se numească influencer. Fiecare dintre cei care sunt deja cu un număr anumit de urmăritori au activitate de bază, după care a pornit cea de pe Instagram. Dacă ai fi un nimeni de pe marginea drumului şi te-ai numi „influencer”, fără să ai o activitate de bază, ar fi ridicol.

Beneficii? Nu ştiu dacă pot să numesc asta beneficii, fiindcă raportat la numărul de ore pe care îl petreci pe Instagram, nu ştiu dacă poţi să strângi beneficii, uneori am fost nevoită să-mi neglijez prietenii, familia, până chiar şi fiul, ca să fac un story. Acum că am mai dozat un pic, pun familia, eu, persoana mea pe primul loc, realizez că pot să strâng beneficii din asta chiar şi în Moldova.

 


Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de 🌸ⅅᎾℐℕᎯ ⅅᎯℕℐℰℒℰᎯℕ🌸 (@doinadanielean) pe

E foarte greu să fii influencer în Moldova, spun asta după ce am avut două contracte pe România şi am văzut cât de uşor se face chestia asta si de apreciat. La noi domeniul ăsta e cu început abia. Am 3 contracte pe Moldova și prețurile sunt foarte mici, dar nu prea fac bani din asta.

Mesaj pentru cei tineri care cred că dacă ajung la 10 mii de followeri trăiesc din asta: „Mori de foame din asta, nu trăieşti din asta în RM. Trăieşti foarte rău şi greu dacă te laşi”.

Tot ce vreau să obţin pe activitatea online, să menţin ceea ce am acum, o comunitate pe care o iubesc şi o ador, o comunitate care mă susţine. atunci când am nevoie şi pe care o susţin când e nevoie. O comunitate pe care o simt ca o familie mare şi strânsă. Nu există hate. Venituri din online nu cred că obţin prea mari, dar dacă vor fi sunt binevenite.

Contractele pe care le am sunt cu o sumă simbolică sau uneori sunt pe barter şi fac doar cu cei cu care folosesc produsele. Să fie clar – am nevoie doar de colaborări sau contracte pe să le încerc, să fie bune și să merite a fi promovate. Ceea ce nu merită a fi promovat nu voi promova: prostia, demoralizarea etc.

Mă ţin de anumite principii omeneşti, atunci când fac Instagram, ceea ce alţii nu prea fac din păcate. Să faci o activitate de bază din care să faci bani şi din activitatea aia să faci Instagram. Să nu băgaţi prea mulţi bani în Instagram, mai multă creativitate, fiţi voi înşivă, fiţi mai originali, şi nu încercati să copiaţi pe cineva, promovaţi ce este frumos şi bun pentru societatea noastră!

Cristina TOMAC


AUG 1, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...