[ X ]
[ X ]
FRESH
Andreea Bălan a apărut complet goală în noul său videoclip. Îşi cântă ...
„Iluzia Fericirii” – O NOUĂ CARTE! Dorian Furtună: „În curând… Pentru ...
S-A LANSAT ÎN MUZICĂ! Emilian Crețu – Dora Show: „S-a cheltuit… nu-i ...
Îi dai 52 de ani? Cum s-a pozat Toni Braxton, interpreta hitului „Un-Break ...

Nathaniel Kowalsky, despre CEA MAI MARE PASIUNE a sa: „Totul a început în copilărie. În adolescență era scop…”

Stilistul şi fotograful de modă, Nathaniel Kowalsky, a activat în mai multe domenii, dar fotografia a fost întotdeauna mai aproape de suflet. Astfel, pe pagina sa de Facebook, dezvăluie că pasiunea pentru fotografie a început din copilărie, iar în adolescență avea scopul să devină fotograf de modă, informează SHOK.md

„Totul a început în copilărie. Frecventam școala de arte, pictura, înțelegeam că din mine mare pictor n-o să iasă și căutam metode mai noi și moderne de a arăta ceea ce văd eu. Fotografia era calea potrivită pentru mine. Am mers la un fotograf în studiou, care fotografia pe film, am învățat cîte ceva.

Eram mic și nu înțelegeam multe. Dar puteam să văd. Am bătut părinții la cap să-mi cumpere un aparat foto, voiam digital, dar părinții au decis că nu-i o investiție bună și atunci era investiție mult mai costisitoare decît acum. Mi-au cumpărat un aparat foto pe film. Fotografiam tot ce-mi părea atractiv și acum cînd revăd cadrele de atunci observ că compoziția și cadrarea este tare bună” a scris el.

Kowalsky, susţine că, cei care îl urmăresc cunosc foarte bine că a activat ca jurnalist, redactor, organizator de evenimente, PR Manager, stylist, iar după a ajuns la fotografie.

Scopul de a fi fotograf de modă era pus din adolescenţă, dar pe atunci nu avea destule surse financiare.

“Scopul meu să ajung fotograf de modă era pus încă din adolescență, dar nu aveam surse financiare suficiente să-mi cumpăr instrumentele necesare. Am mai crescut, am început să cîștig, învățam mult, investeam și investesc în studii. În puține cazuri mulțumesc universul că sunt născut în Moldova, dar în cazul dat, chiar MULȚUMESC că avem acces la site-uri piratate de unde putem descărca tare multe cursuri scumpe și foarte utile din diferite domenii, avem acces la tare multă informație scumpă, dar gratuită pentru noi. Așa că am profitat și am descărcat multe cursuri, stăteam zile și nopți învățînd, trebuia să prind totul rapid, că viața nu-i așa de lungă, trăim într-un tempou tare intens, trebuie să înveți mult și să pui rapid în practică. Asta și fac, așa cresc.

La început arendam aparatul foto și fotografiam proiecte personale, uneori mai găseam și cîte un client. În sfîrșit îmi cumpăr aparat foto, scump, la început mă comportam cu el de parcă ar fi un diamant fragil și costisitor, după prinzi experiență și înțelegi că e instrument”, a mărturisit fotograful.

Nathaniel are o relaţie aparte cu fotografia. “Se crează o relație strînsă dintre tine și instrumentul tău. Eu îl iubesc și ca în orice relație te adaptezi și creezi un cuplu perfect. Ador să aud declanșatorul, ador toate sunetele care le scoate aparatul meu foto. Cînd îl țin în mînă, eu uit de realitate și sunt în lumea mea. Cei care lucrează cu mine, știu că uneori pot fi dur și să dau ordine tare directe, ceea ce de-obicei nu fac, îs tare drăguț și prietenos. Dar cînd lucrez îs profi și pentru rezultatul dorit îs gata să fac orice, dacă mă aprinde un proiect, nimic nu mai poate stinge focul. Clienții mei știu, că eu niciodată nu mă predau, trec peste toate barierele pînă ajung unde am nevoie.

Aparatul foto face parte din mine, prin el eu pot să vă arăt ceea ce se coace în mintea și sufletul meu. Da, fotografiez mult comercial, dar cînd am timp și fotografiez un editorial, despre el se vorbește mult.

Relația mea cu fotografia s-a schimbat brusc vara aceasta, cînd mi-am luat o săptămînă concediu și am plecat la țară să citesc și să învăț, în Chișinău asta nu o pot face, mereu ceva mă deranjează. Acolo îs deconectat de la tot. Am citit mult, cărți scrise de fotografi celebri, i-am ascultat, i-am înțeles, viziunile mele s-au schimbat. Am început să văd și știți…. atunci cînd începi să vezi și să înțelegi ceea ce vezi, de parcă ai trage primul gît de aer în tine. E ceva magnific, te bucuri enorm și mereu unde te-ai uita, vizualizezi ceva, îți imaginezi ce cadru ai trage în colțul acesta, ce model, în ce îmbrăcată, cum pozează, etc. Eu sunt un luptător, am luptat să fac ceea ce-mi place și să cîștig din asta, în final sunt cel mai fericit om”, a conchis Nathaniel.

Cristina TOMAC
FOTO:Nathaniel Kowalsky


DEC 2, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...