[ X ]
[ X ]
FRESH
Kim Kardashian a ajuns la ţară! Din luxosul LA în prăfuitul Wyoming, ...
A îmbrăcat ROCHIA DE MIREASĂ! Dana Rogovski: „Emoții de nedescris ...
Katy Rain a lansat piesa „GOOD LUCK”: „Nu trebuie să ne pese ce zic ...
TREI GENERAȚII, într-o postură inedită: Cătălina Carauș, mama și bunica ...

Nicoleta Nucă a învățat italiana de la o moldoveancă pe care a luat-o în gazdă. Acum, „este a doua mea limbă!”

Nicoleta Nucă a locuit ani buni în Italia, unde tatăl ei a avut de onorat misiuni diplomatice, și s-a văzut nevoită să învețe rapid limba pentru a putea să se descurce la școală. S-a descurcat, culmea, cu ajutorul unei moldovence, scrie libertatea.ro

Cântăreața este acum vorbitoare de italiană, ca urmare a anilor petrecuți în „Cizmă”: „Am plecat prima oară în Italia pe la 11 ani, am stat acolo 3 ani, după care am revenit la Chișinău. Apoi, am stat 4 ani și după aceea iar am plecat. Tatăl meu a fost diplomat de profesie”.

img7497-1024x683

Nicoleta Nucă nu a făcut meditații pentru a acumula cunoștințele necesare pentru a putea comunica, ci a avut noroc să se familiarizeze cu italiana chiar la ea acasă.

Am învățat pe parcurs, într-adevăr, mă mai ajutau cât de cât și profesorii pe care îi aveam la școală. Dar, pe lânga asta, o perioadă a stat la noi o domnișoară, studentă în Italia, pe care ne-am oferit să o cazăm. Ea era de foarte mulți ani acolo și m-a ajutat la gramatică, la ortografie. Era moldoveancă, dar stătea în Italia de mulți ani. M-a susținut unde nu reușeam să înțeleg de la profesorii de la școală, vorbitori de italiană”, a povestit, pentru Libertatea, Nicoleta Nucă.

Cântăreața a asimilat destul de repede regulile gramaticale și și-a format un vocabular destul de generos. Acum… „pentru mine italiana e, cumva, a doua limbă, o vorbesc foarte bine, nu am accent și scriu foarte bine. Adevărul este că iubesc țara și cultura italienilor”, a încheiat ea.

nicoleta-nuca-foto-dumitru-angelescu-1024x745


AUG 19, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...