[ X ]
[ X ]
FRESH
Blestemul Contagion? Şi Marion Cotillard, un alt star din acest film, ...
E INDIGNATĂ de iresponsabilitatea celorlalți! Scriitoare: „După pandemie ...
Dana Markitan a lansat VIDEOCLIP: Soțul meu, la o nevoie – gen Covid, ...
Bianca Drăgușanu își face un nou implant, după despărțirea de Alex ...

Ce maşini conduc în viaţa de zi cu zi piloţii de Formula 1

Deşi s-ar putea presupune că piloţii de Formula 1, obişnuiţi cu viteza, au acasă maşini apropiate ca performanţe de bolizii pe care îi conduc pe pistă, realitatea nu este chiar aşa.

O privire rapidă prin garajele acestora arată că preferinţele lor sunt extrem de diferite, ei posedând de la maşini exotice (Ferrari, Lamborghini, Bugatti şi Pagani) până la maşini din segmentul “low” ( Toyota, Nissan, Volkswagen şi Fiat).

Iată deci cele mai populare maşini în rândul piloţilor de Formula 1.

10. Fiat 500 Abarth. Preţ de catalog: 22.700 de dolari

Fiatul 500 nu este probabil, o maşină pe care ai asocia-o cu imaginea unui pilot de curse. Cu toate acestea, modelul lansat în 2007 are o mulţime de fani datorită dimensiunilor mici, manevrabilităţii doarte bune şi a fiabilităţii sale.

500-le se fabrică în numeroase modele, cu motorizări de la 0,9 litri până la 1,4 litri. Majoritatea modelolor sunt echipate cu turbocompresor, având puteri care ajung până la 180 CP.

Chiar şi Ferrari dispune de un model special conceput, pe care îl pune la dispoziţia clienţilor atunci când bolizii acestora se află în service.

Cine îl are în garaj: Felipe Massa, Sebastian Vettel şi Kimi Räikkönen.

10

9. Mégane Renault Sport. Preţ de catalog: 36.700 de dolari

O altă maşină care parcă nu îşi are locul alături de piloţii de Formula 1. Dar este numai o impresie, pentru că Mégane Renault Sport, sau pe scurt RS, este o maşină sportivă, cu performanţe deosebite. Motorul de 2.0 litri supraalimentat livrează 222-265 CP, suficient pentru a deţine recordul de viteză pentru un tur de pistă la Nurburgring pentru maşinile cu tracţiune pe faţă.

Cine îl are în garaj: Mark Webber şi Vitaly Petrov.

9

8. Mercedes-Benz C63 AMGPreţ de catalog: 65.400 de dolari

În sfârşit, ceva mai luxos şi mai puternic! C63 AMG combină luxul limuzinei Mercedes cu puterea şi performanţele asociate emblemei AMG. Toate versiunile acestei maşini au un motor V8 de 6,2 litri, iar puterea depinde de pachetele alese la configurare. Cel mai performant model este C63 AMD Black Series care asigură 510 CP.

Cine îl are în garaj: Vitantonio Liuzzi, Nico Rosberg, Jensen Button şi Michael Schumacher.

8

7. Lotus EvoraPreţ de catalog: 78.600 de dolari

Lotus este sinonim cu performanţa şi manevrabilitatea. Evora adaugă, în plus, loc pentru doi pasageri pe bancheta din spate. Evora dispune de un motor Toyota de 3,5 litri, disponibil în variantele normal (cu aspiraţie) sau supraalimentat.

Cine îl are în garaj: Jarno Trulli şi Heikki Kovalainen.

7

6. Nissan GTRPreţ de catalog: 97.800 de dolari

Chiar dacă nu are luxul unui Mercedes sau Porche, GTR este “burduşit” cu tehnologie de ultima generaţie, asa că nu este de mirare că este egalul sau uneori chiar depăşeşte supermaşini ca Porsche 911, Audi R8, Lotus Elise şi Chevrolet Corvette.

Performanţele sale sunt aşigurate de un motor de 3,8 litri V6, care produce 545 CP, distribuiţi pe toate roţile.

Cine îl are în garaj: Jensen Button şi Timo Glock.

6

5. Maserati QuattroportePreţ de catalog: 104.000 de dolari

Quattroporte (tradus literal înseamnă “patru uşi”) este maşina fanion a firmei Maserati şi este produsă încă din 1963.

Generaţia a şasea de Quattroporte, apărută în 2013, foloseşte motoare Ferrari, de 3,0 şi 3,8 litri, care asigură o putere de până la 523 CP. 

Înteriorul tapisat cu piele, aluminiu şi lemn găzduieşte scaune încălzite, cotrol multiclimatic, WIFI şi o instalaţie audio de 1280 de waţi cu 10 difuzoare.

Cine îl are în garaj: Felipe Massa şi Fernando Alonso.

5

4. Mercedes-Benz SL65 AMGPreţ de catalog: 214.500 de dolari

Cel de-al doilea Mercedes din lista maşinilor preferate de piloţii de F1 este mult mai puternic şi performant decât C63 AMG (probabil v-aţi dat seama după preţ).

SL65 AMG are un motor “monstruos”, un V12 de 6,0 litri bi-turbo, care îi asigură 661 CP, ceea ce explică faptul că este unul dintre preferaţii piloţilor de curse.

Cine îl are în garaj: Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel.

4

3. Porsche 911 GT2 RSPreţ de catalog: 245.000 de dolari

Porche 911 GT2 RS are ca target… obsedaţii de viteză. Spre deosebire de celelalte modele 911, GT2 are tracţiune pe spate, fiind propulsat de un motor cu şase cilindri în linie de 3,6 litri bi-turbo. Cei 620 de cai putere pe care îi dezvoltă acest motor şi tracţiunea pe spate fac obligatorie dotarea standard cu sisteme de control a stabilităţii.

Interiorul, cu scaune din fibră de carbon şi materiale ignifuge, aminteşte de maşinile de curse, deci piloţii de Formula 1 se simt în mediul lor.

Cine îl are în garaj: Jensen Button şi Mark Webber.

3

2. McLaren MP4-12CPreţ de catalog: 269.000 de dolari

Construit special pentru a concura cu Ferrari şi Lamborghini, aceasta maşină britanică este propulsată de un motor V8 de 3,8 litri bi-turbo, care asigură o putere de 616 CP.

Cei îngrijoraţi de poluare ar trebui să ştie că motorul de pe acest McLaren are cel mai bun raport putere/emisii de noxe dintre toate motoarele cu ardere internă.

12C este construit din aluminiu, plastic şi fibră de carbon, pentru a scădea greutatea maşinii fără a-i afecta rezistenţa.

Cine îl are în garaj:  Jensen Button şi Lewis Hamilton.

2

1. Ferrari Enzo: 659,000 de dolari

Purtând numele fondatorului companiei, Enzo nu putea să fie decât o maşină la superlativ. Construită în doar 400 de exemplare, maşina este foarte rară şi se vinde cu dublul preţului de catalog 

Cu toate acestea, Jensen Button şi Kimi Räikkönen posedă câte una. Dacă punem la socoteală şi Ferrari-ul FXX, un Enzo modificat şi singurul Ferrari negru, putem s-l trecem pe lista posesorilor şi pe Michael Schumacher.

1

Sursa: therichest.com

 


MAR 6, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...