[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Diana Voevuțki – MEREU PE GRABĂ: Am trecut o fugă până la mama. Deja ...
Un local cu o istorie de peste 20 de ani S-A REDESCHIS în sectorul ...
Ion Ceban, cu mingea pe teren: „Chișinăul va avea echipă de fotbal, ...
Timp de 22 de ani - FIDELĂ PĂRULUI SĂU! Model: Dacă m-am hotărît la ...

Ex-ministrul Valeriu Munteanu și-a îndeplinit UN VIS, pe care-l avea de 20 de ani. Acum se pregătește de o MARE PROVOCARE!

Ex-ministrul Valeriu Munteanu este pasionat de alergat și, recent, și-a îndeplinit un mare vis – a alergat 42 de kilometri la maratonul de la București, iar acum se pregătește  traverseze în înot strâmtoarea Bosfor, informează SHOK.md.

„Trebuie să recunosc că mereu mi-a plăcut să alerg, chiar dacă până acum un an nu alergam pe distanţe mai lungi de 5 km. Am alergat la şcoală, la liceu, la facultate, un pic după facultate şi mult mai puţin, iar uneori deloc, în perioada cât am fost primar şi deputat — îmi găseam mereu scuze ieftine, de genul „nu am timp”, „greutatea nu este o problemă”, „o să reuşesc mai târziu”…”, a povestit Munteanu pe blogul său, precizând că obiectivul pe care l-a stabilit anul trecut (şi pe care și l-am dorit de 20 de ani) era să reuşească să alerg un maraton deplin — 42 km. „Iar dacă ai cu 15 kg mai multe decât este norma şi nu reuşeşti să alergi decât 5 km, obiectivul poate fi considerat destul de îndrăzneţ” – a adăugat liberalul.

Ex-ministrul mărturisește că au urmat 14 luni în care, de două ori pe săptămână, începând cu 5:30 dimineaţa a alergat câte 5 km, apoi — 10, apoi — 15, iar în ultima jumătate de an aleargă câte 17 km, iar duminica — 35 km.

„Noi locuim la Floreni şi alergăm prin sat spre Merenii Noi şi Mereni tur-retur (traseul de 17 km) sau Floreni—Merenii-Noi—Chirca—Botnăreştii-Noi—Socoleni dus-întors (traseul de 35km)”, a precizat el.

Valeriu Munteanu mai spune că, după ultimul exerciţiu de acum două săptămâni, când a parcurs, alături de câteva mii de participanţi, distanţa de semi-maraton (21 km) la Maratonul Internaţional Chişinău, la 15 octombrie curent, a punctat, la Bucureşti, atingerea obiectivului primar — a alergat cei 42.195 km ai unui maraton complet, timp de 4 ore 22 minute.

„Am înţeles că nu există obiective irealizabile, cât timp depui eforturi susţinute şi nu cedezi în faţa greutăţilor sau a tentaţiilor, lucru valabil în toate aspectele vieţii… inclusiv în politică”, a scris Munteanu, adăugând că, următorul obiectiv (sportiv), pentru care începe pregătirile chiar zilele următoare, este traversarea înot a strâmtorii Bosfor, pe o distanţă de peste 7 km, ce leagă Europa şi Asia.

SHOK.md precizează: Colegul de alergat și maratoane al lui Valeriu Munteanu este ex-directorul „Apele Moldovei”, Igor Hîncu.

SHOK.md


OCT 17, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...