[ X ]
FRESH
Mom-Jeans! Meghan Markle, îmbrăcată în blugi rupţi în luna a 6-a de ...
A avut un 2018 BUN și finalul a încununat opera! Ludmila Terzi: „S-a ...
Planuri de VACANȚĂ pentru 2019 – deja! Dianna Rotaru le-a dezvăluit!
Kylie Jenner şi Travis Scott se pregătesc de nuntă? Apropiaţii îi ...

Iulian Bercu, despre ULTRAMARATONUL TransGranCanaria, de 125 km: „Limitele” există doar în mintea noastră și să le depășești e plăcut și util! FOTO//

Iulian Bercu, jurnalist și consultant în comunicare, a început 2018 în forță, având în vedere prima competiție de alergare la care a participat în acest an – Ultramaratonul TransGranCanaria, de 125 de kilometri, cu o acumulare de nivel de 7500 de metri.

Pentru SHOK.md, el a spus că sus-menționata competiție face parte dintre cele cinci ultramaratoane de peste 100 km, pe care și le-a propus să le treacă „în calitate de antrenamente” până la competiția Ultra Trail de Mount Blanc, considerată drept „Mecca” fiecărui trail runner.

„TransGranCanaria nu poate fi numit un ultra dificil, fiind mai degrabă unul confortabil ca și condiții meteo și pante. Cel mai deranjante au fost „râurile” din pietre de mărimea unei mingi de fotbal, care se întindeau pe zeci de kilometri, și pe care trebuia să fiu deosebit de atent pentru a nu „lăsa” vreun picior printre ele. Acestea s-au înghesuit cam pe ultimii 20-30 de kilometri de traseu, fix în perioada în care organismul deja era pe punct să „deconecteze” puținele funcții care încă mai consumau energie.

Startul a fost pe data de 23 februarie la 23.00 pe o plajă la un capăt de insulă, iar spre finiș, partea opusă a insulei, am ajuns pe 25.02 pe la miezul nopții. Între kilometrul 90 și 100 am simțit de câteva ori cum adorm din mers, fix pe porțiunile unde traseul șerpuia prin întuneric pe marginea unor prăpăstii de câteva sute de metri. Spre final, organismul tinde să consume tot mai puțină energie, știind că mai are de făcut câteva zeci de kilometri. Până la urmă, chiar atunci când simți că nu mai poți, mai poți face minim un pas, după încă unul și încă unul. „Limitele” există doar în mintea noastră, din această cauză să le depășești e și plăcut și util!

Din start, contam să ajung la finiș în vreo 22 de ore, dar am ajuns așa cum am ajuns. În general, sunt mulțumit de acest rezultat.

După kilometrul 100 s-au pornit motoarele de rezervă și am simțit că dacă nu voi repeta tradiționalele greșeli tactice pe traseu (alimentație și hidratare), voi fi în stare să alerg în august cei 170 km de la UTMB.

Nu am avut de această data gânduri să abandonez cursa, la fel cum nici la precedenta competiție de 100 km din Cape Town. Eram sigur că voi ajunge la finiș și aceste gânduri mi-au asigurat un confort psihologic care poate transforma un om în „motor veșnic””, a povestit ultramaratonistul.

Iulian a spus că în acest an nu va participa la prea multe competiții internaționale, față de peste 15 ultramaratoane și maratoane în anul trecut.În timpul liber voi fi prins mai mult cu organizarea competițiilor de trail running în Republica Moldova, inclusiv la Hâncești, Nisporeni, Saharna-Țâpova, Orheiul Vechi și Cricova”, a adăugat el.

Totodată, a mărturisit că, până la Ultra Trail-ul de Mount Blanc și imediat după, vrea să participe la Transylvania 100k (proba peste 100 km), Marathon7500 (proba 90 km), Via Maria Theresia (81 km) și Ciucaș X3 (100 km). „Paradoxal, dar cu cât la mai multe competiții în Europa alerg, cu atât mai mult prefer să alerg în România”, a subliniat Iulian.

SHOK.md

Foto: arhivă personală/Iulian Bercu


FEB 28, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...