[ X ]
[ X ]
FRESH
Brian May a suferit un atac de cord. Chitaristul formaţiei Queen a ...
Aura Revenco, despre O ÎNTÂMPLARE PLINĂ DE EMOȚII: Tatăl îmi umple ...
Trei moldoveni talentați și-au unit eforturile! Au lansat UN VIDEOCLIP ...
Andreea Bălan și George Burcea, motivele reale ale divorțului! Ce ...

Top 11 cele mai PERICULOASE sporturi!

Când auzi expresia “sporturi periculoase”, te gândeşti automat la cursele de maşini sau la arte marţiale mixe. Dar un lucru este cert: dacă nu practici un anumit sport, atunci nu are cum să fie periculos. Iar majoritatea sportivilor nu se implică nici în cursele de maşini, nici în lupte marţiale, mixte sau ba. Aşadar, dacă vorbim despre sporturile periculoase, trebuie să începem cu acelea pe care oamenii le practică frecvent. Lista noastră cu cele mai periculoase sporturi se bazează pe două criterii: numărul de răni cauzate de un anumit sport anual şi procentul sportivilor răniţi.

11. Tenis – Aparent, tenisul este un sport inofensiv. Iar rănile din tenis constau, în general, în entorse sau rupturi de ligamente. Cu toate acestea, anul trecut au fost raportate 87 000 de răni provocate de acest sport. Astfel, aproximativ 14% dintre tenismenii înregistraţi au suferit lovituri care au necesitat îngrijire medicală.

10. Golf – La fel ca tenisul, golful nu pare un sport periculos şi, în ultimă instanţă, nu este (doar dacă nu îl practici în Florida şi nu păstrezi distanţă faţă de aligatori). Însă oamenii se lovesc la golf mai mult decât ai putea crede. Rapoartele susţin că, anul trecut, 18% dintre jucătorii de golf au suferit aproape 127 000 de răni de pe urma acestui sport.

9. Lacrosse – Din păcate, nu sunt înregistraţi suficient de mulţi jucători de lacrosse pentru a stabili exact procentul celor răniţi. Tot ce ştim este că anul trecut a fost raportat un număr de aproape 96 000 de răni cauzate de acest sport. Iar dacă v-aţi uitat vreodată la un meci de lacrosse, ştiţi deja că este un sport solicitant, care, uneori, poate deveni… violent.

8. Hochei – Să ridice mâna cei care consideră că hocheiul pe gheaţă este un sport periculos şi ar trebui să se afle pe o poziţie mai înaltă în acest top. Corect, aşa am considerat şi noi. Însă jucătorii de hochei pe gheaţă se află într-o relativă siguranţă, spre deosebire de alţi sportivi. Acest lucru se datorează echipamentului solid de protecţie, care îi apără de rănile grave. Anul trecut, acest sport a raportat 105.000 de lovituri pentru 57% dintre practicanţi.

7. Călăritul – Caii sunt destul de scumpi şi dificil de îngrijit, motiv pentru care acest sport nu este intens practicat. Cu toate acestea, surprinzător, anul trecut au fost înregistrate 316.000 de răni de pe urma călăritului, de 3 ori mai multe decât cele cauzate de hocheiul pe gheaţă.

6. Softball – Varianta mai blândă a baseball-ului, softball-ului a cauzat anul trecut 1 000 000 de lovituri pentru 1,11% dintre practicanţi. Greu de crezut, acest număr impresionant se datorează distanţelor mici dintre jucători, dar şi faptului că majoritatea practică acest sport în stare de ebrietate.

5. Baseball – Cu toţi ştim că baseball-ului este un sport de forţă şi energie. Cu toate acestea, numărul de răni dobândite în timpul baseball-ului este mai mic (763 000) decât cele raportate de softball, asta pentru că cel din urmă este practicat de un număr mai mare de persoane.

4. Skateboarding – Şocantă poziţia acestui sport, nu-i aşa? Scopul skateboardingului este să încerci lucruri periculoase până ajungi să le stăpâneşti. Şi dacă în cazul competiţiilor oficiale de skateboarding, participanţii poartă un echipament de protecţie adecvat, pe stradă lucrurile nu stau la fel. Astfel, anul trecut, acest sport a cauzat 676.000 de răni.

3. Ciclismul – După cursele de motoare, ciclismul este probabil următorul sport în urma căruia ai putea risca să fii ucis. Ciclismul montan este foarte periculos. Chiar şi o simplă plimbare cu bicicleta se poate dovedi periculoasă. Anul trecut, procentul victimelor ciclismului a fost de 1,29%, iar rănile cicliştilor au atins un prag incredibil: 2.490.000.

2. Baschet – Basketball-ul este atât de popular, încât uneori uităm cât de dureros poate fi. Anul trecut, loviturile provocate basketball au atins numărul de 2.560.000 pentru 1,85% dintre sportivi.

1. Fotbal – Ştiaţi că acesta va fi cel mai periculos sport dinainte să începem. Chiar dacă anul trecut au fost înregistrate mai puţine răni (2.490.000) decât in cazul basketball-ului, fotbalul este sportul cu cele mai multe victime: 4,85% dintre jucători. Totodată, fotbalul deţine recordul în cazul loviturilor grave: 274.455 la cap, 144.896 la umăr şi 88.234 la picioare.

Sursa: totalprosports.com

Foto: NorthFoto


MAR 15, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...