[ X ]
[ X ]
FRESH
Aşa se menţine în formă Loredana Groza la aproape 50 de ani. Ce sport ...
Prezentatoare TV, despre SPORT ÎN CARANTINĂ: „Cine vrea aleargă maratoane ...
Aura și Georgeta Voinovan – DE NERECUNOSCUT: „Nici nu spun câți ani ...
Idee de AFACERE pe timp de pandemie! Un cuplu de artiști vrea să livreze ...

2 ani în urmă S-A MUTAT în Franța! Jurnalista Elena Robu: „Activitatea mea profesională este dedicată în mod special diasporei”

Jurnalista Elena Robu, 2 ani în urmă, s-a mutat cu traiul în Franța, unde continua să activeze în domeniu. Ea a dezvăluit cum s-a obișnuit cu noua viață, informează SHOK.md.

„În opinia mea acomodarea este atunci când pleci de la bine la rău, fiindcă ai o luptă interioară dură. Însă dacă se întâmplă invers, nu cred că pot vorbi despre o acomodare. Aș zice că este vorba mai degrabă despre un nou stil de viață, o nouă cultură, noi prieteni, o nouă societate în care cetățenii pot exprima liber opiniile proprii și paradoxal pentru noi, cei veniți din Republica Moldova, se mai și fac lucruri conform acelor opinii ale cetățenilor.

În același timp, plecarea mea de acasă mi-a permis să înțeleg ce înseamnă diaspora și ce înseamnă să fii în diaspora. Ieșind din țară, suntem automat în diasporă, este un fenomen care se produce instantaneu. Activitatea mea profesională este dedicată în mod special diasporei. Ceea ce se întâmplă în străinătate cu conaționalii noștri acoperă o varietate largă de subiecte. Iată de ce, de când sunt în străinătate, a crescut și spectrul subiectelor abordate pe portalul de știri www.elenarobu.md – ER NEWS”, a spus ea, într-un interviu pentru www.curentul.md.

De asemenea, jurnalista a spus că, „cu tot respectul, dar acasă activitatea unui jurnalist este redusă la puține subiecte, pentru că oamenii/publicul sunt limitați de un sistem care le oferă un spectru restrâns de teme și care nu le permite să iasă din acel sistem. Sunt teme de rutină care reușesc să satureze spațiul public și care, poate, reprezintă motivul pentru care cetățenii noștri nu mai doresc să se informeze”.

SHOK.md


IUN 1, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...