[ X ]
[ X ]
FRESH
Nici nu zici că e ea! Caitlyn Jenner a apărut pe stradă cu şapcă pe ...
Recunoaște UN MARE NEAJUNS! Adrian Ursu: Am început să primesc plăcere ...
Zile STRESANTE, după ce Amelia s-a ales CU FEBRĂ! Ana Cernicova: Foarte ...
În sfârșit! Gina Pistol și Smiley, primele declarații despre povestea ...

9 moldoveni și români pornesc în AVENTURA VIEȚII LOR – destinația finală fiind ANTARCTIDA: „Ne propunem să filmăm un mini serial”

Pasionați de aventuri și adrenalină, 9 aventurieri neînfricați din Republica Moldova și România vor trăi experiența vieții lor – vor străbate cu barca Oceanul de Sud și vor ajunge, astfel, tocmai în Antarctida. Marea expediție va începe din 5 februarie curent din Ushuaia, Fin del Mundo, Argentina, pe o barcă de 24 de metri, informează SHOK.md.

Anatol Untură, unul dintre cei care urmează să plece spre Antarctida, a oferit detalii despre întreaga expediție, pregătiri și așteptări:

„Începe aventura vieții noastre!

Din 5 februarie, dacă ne ajută Poseidon, Neptun și Sf Nicolae – începe prima expediție a neamului sub pânze spre Antarctida.

Pentru prima dată, o barcă condusă de basarabeni și români – va străbate Oceanul de Sud și va ajunge pe continentul sudic. Niciodată, o barcă cu echipaj full românesc nu ajuns acolo. Doar în cadrul altor expediții.

Vom porni din Ushuaia, Fin del Mundo, Argentina – spre Antarctida. Din strâmtoarea Magelan și Terra del Fuego spre ghețile veșnice ale Antarctidei. Nouă aventurieri neînfricați vor trăi experiența vieții lor!

În drum avem de înfruntat multe. Frig, valuri, ghețari, renumitul cap Horn și cea mai feroce strâmtoare din lume – strâmtoarea Drake! Strâmtoare cu cele mai înalte valuri de pe Terra și unde și-au găsit sfârșitul mii de bărci. Locul, care odată învins, după tradiția marinărească – îi permite corsarului să își tatueze „Toate pânzele sus” pe piept și să își pună cercelul în ureche.

Plecăm pe o barcă de 24 de metri, din oțel și cu un navigator experimentat la bord. Valuri, pânze, curenți, vânturi și ploi. O aventură demnă de cele mai tari romane.

Vom ajunge la trei stații polare în drum – Vernadski, Bellinghausen și Frei. Unde vom discuta cu savanții de acolo despre schimbările de climă, viața pe continent, vom servi ceai polar, baie în sauna polară și paste cu carne – marinărești. Baie în gayzere, pescuit în ocean și doua continente noi în palmares.

La fel, balene, orci, foci, lei de mare, pinguini de toate felurile, icebergi și toate ăstea luminate de ziua polară. Soarele nu apune în această perioadă a verii polare.

De data aceasta, expediția noastră va avea și componentă științifică – sub egida Academiei de Științe Române (salut! Academia de Științe din Moldova) și a Departamentului Cercetări Arctice şi Antarctice, vom prelua probe de apă din diverse locuri ale continentului. Probe care vor fi predate la București și studiate de savanții români.

La fel, ne propunem să filmăm un mini serial despre expediția noastră, despre Antarctica și despre problemele cu care se confruntă regiunea – de la schimbările de climă – la micro plastic și migrația animalelor din emisfera sudică!

Mai avem încă multe de povestit și de scris. De asta următoarele săptămâni, când intrăm în faza de pregătiri finale – vom scrie doar despre asta. TV, online și presă scrisă – peste tot vom fi prezenți! Urmăriți hashtagul #noe_2020 pentru a fi la curent cu toate peripețiile noastre. Iar noi vom posta cu poze extraordinare, istorii picante și jurnal de bord zilnic!

Nu suntem încă gata, nu avem tot echipamentul, nu avem toți banii, nu avem toate cunoștințele necesare – dar asta nu ne oprește. Adevăratul spirit al aventurii nu știe frontiere sau piedici.

Ceea ce până acum erau doar niște puncte din atlasul de geografie – vor deveni casa noastră pe o lună de zile. Toponime ce le poți întâlni doar în romanele de aventuri – vor fi punctele noastre de navigație. Sub pânze roșii, doar înainte! Mereu spre ceva nou!

O aventură care se întâmplă doar odată în viață și care odată făcută – va rămâne pentru totdeauna cu noi. Pentru așa aventuri și face să trăiești!”, anunțând, totodată, că mai este disponibil un loc pe barcă, iar doritorii să-i contacteze.

SHOK.md


IAN 23, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...