[ X ]
[ X ]
FRESH
Văduva lui Kobe Bryant cere despăgubiri de milioane de dolari! Compania ...
AMINTIRI ROMANTICE! Cristina Scarlevschi: „Vlad m-a cerut în căsătorie ...
De ziua sa – ÎN ISRAEL! Olga Iftodii: „Salut ai mei 35! Știu că urmează ...
Helen Mirren, regina stilului la 74 de ani! Cele mai bune ţinute de ...

ACESTE CĂRȚI care au marcat-o! Lilu Ojovan: „Primele cărți citite (în afară de cele obligatorii la școală) erau scrise în chirilică”

Prezentatoarea TV Lilia Ojovan, alias Lilu, a fost marcată de câteva cărţi pe parcursul vieţii. Astfel, ea a dezvăluit care sunt acestea, dar şi le recomandă de a fi citite, informează SHOK.md.

„Primele cărți citite ( în afara de cele obligatorii la școala) erau scrise în chirilică. Probabil mulți dintre cei care citiți acum – nu știți cum e asta. Pe atunci bibliotecile din sate și raioane nu erau dotate cu cărți scrise in română. Apropo, bun Exercițiu pentru creiere-Școala.

Prima carte de care am rămas profund marcată a fost “Singur pe lume” de Hector Malot. Țin minte și acum cum stăteam in Bucătărie și plângeam așa de tare încât nu vedeam ce era scris. In acea perioada am înțeles cât de norocoasa sunt ca am o familie.

În facultate m-am îndrăgostit de Mircea Eliade și de F.M. Dostoievski. “Întoarcerea în rai”, “Nuntă în cer” atât de frumos scrise. Stilul sau atat de plin de cuvinte, îmbogățești bine vocabularul + e scris și gândit in română (fără a fi tradus și distorsionat).

“Fratii Karamazov” e considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume. Nu va fie frica de dimensiunile lui.

Osho – perioada 20 de ani. Mulți ii critica cărțile ca ar fi prea simpliste, eu insa cred ca sunt foarte potrivite pentru început – când îți pui multe întrebări și pentru a ajunge la cărțile de psihologie sau filosofie trebuie mult sa citești. Osho – nu a fost scriitor, în cărți găsești temele la care el medita. Pentru perioada vârstei de 20 de ani sunt foarte potrivite. Accesibil, pe înțeles despre echilibru, iubire, libertate, femei, bărbați, copii, compasiune . Am avut multe cărți de Osho, multe dintre ele le-am dăruit (chiar am verificat acum – doar una am in biblioteca).

Louise Hay – perioada 25 ani. Orice ai citi de aceasta autoare te va înaripa. Prima carte de ea “Femei Puternice” m-a impresionat – intr-o cărțulie atât de mică sunt atât de multe practici frumoase.

”Femei care aleargă cu lupii” de Dr. Clarissa Pinkola Estes. O carte mai complicata ca și lectura, o poți lasă pe mai târziu dacă nu înțelegi. Eu am citi-o o perioada lunga și revin cu drag la ea. Orice pagina la care as deschide parca e despre mine in acel moment. E despre cum sa redobândești forțele naturale feminine, cum sa educi viitoare femei împlinite și conștiente de cine sunt și ce pot. Lecturi plăcute”, a scris Lilu, pe Instagram.

Cristina TOMAC


FEB 3, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...