[ X ]
[ X ]
FRESH
Radu Palaniţă a câştigat finala "Românii au talent" şi premiul de ...
VISUL DE COPIL s-a realizat! Lenuța Burghilă: „Eu sunt fericită că ...
În copilărie VISA SĂ DEVINĂ PREOT! Damian Spinei: „Implicam pe toți ...
În ajun de ZIUA COPIILOR! Nata Boboc: „Fiecare dintre noi e cea mai ...

Acum e DESIGNER CUNOSCUT, dar când a mers la studii în România…: „M-am prăbușit destul de tare. Eu, care eram printre cei mai buni în Moldova…”

Designerul de genți, Rusanda Davideanu (Cojocaru), a decis să-și continue studiile la București, așa că, după ce a absolvit liceul în Republica Moldova, s-a mutat în România, însă nu i-a fost deloc ușor, informează SHOK.md.

Rusanda, potrivit www.forbes.ro, „atunci când a venit în București, nu știa pe nimeni. Avea 19 ani când a pășit pe treptele de la UNIBUC pentru a se înscrie la Facultatea de Jurnalism. Rusanda își dorea să se specializeze în PR, însă venirea în România i-a aplanat entuziasmul”.  

„M-am prăbușit destul de tare. Eu, care eram printre cei mai buni în Moldova, aici eram… abia pe la mijlocul clasamentului. Trebuia să învăț politicienii și vedetele din România, așa că stăteam în fața televizorului și îmi notam nume. Recunosc, mi-a fost foarte greu să învăț toate astea. A fost un început greu, dar a fost un drum minunat. Am descoperit aici profesori extraordinari și colegi aleși pe sprânceană”, a mărturisit ea, pentru sursa citată.

De asemenea, designerul a spus că a început să lucreze de la 17 ani, când făcea traduceri pentru un ONG. La 18 ani s-a angajat într-un call-center. În primul an de facultate lucra deja într-o agenție de publicitate outdoor, în departamentul de vânzări. Au urmat, treptat, joburile în comunicare și PR.

Cred că în liceu s-au pus bazele creativității mele de astăzi. Era un liceu experimental unde aveam, de exemplu, o materie numită «Cuvântul» și unde învățam să scriem epigrame. Profesorul de limba română era poet, iar toate lecțiile lui erau «din afara cutiei». Deci nu întâmplător am fost olimpică la română și engleză”, a mai spus Rusanda.

De menționat că, în prezent, Rusanda Cojocaru este proprietara unei afaceri cu genți pentru femeile care citesc – „invenție înregistrată și unică în lume, 100% inventată și produsă în România, Rusanda a creat, în 2012, o poșetă de damă special structurată astfel încât să aibă un buzunar transparent care protejează și în același timp expune cartea ca într-o vitrină. Astfel, titlul cărții pe care o citești devine ceea ce te reprezintă în lume, pe stradă, la evenimente sau la birou, mai mult decât orice brand”, potrivit Forbes.

SHOK.md


SEP 4, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...