[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Fiica unui deputat, care a avut 134 DE KILOGRAME, face DEZVĂLUIRI: ...
Se gândește să apeleze LA ESTETICIAN! Antrenoare de fitness: „Ce e ...
Viața personală – DEPARTE DE PUBLIC! Felicia Sîrbu: „Mi-am învățat ...
Are grijă de siluetă și bine face! CÂT DE SEXY e Natalia Platon! FOTO//

Are 9 TATUAJE! Ivan GONCEARUC: Meșterul de tatuaje e ca preotul…

Ivan Goncearuc, organizator de evenimente, a făcut o pasiune pentru tatuaje. Le consideră o artă și de aceea, nu s-a oprit doar la unul și… nu se va opri la nouă. Despre semnificația tattoo-urilor, motivația pentru a le face, costuri, dar și cum a suportat procedura de tatuare, el a povestit pentru SHOK.md.

Pasiunea pentru tatuaje… Nu cred că există un punct 0, de unde a pornit pasiunea, dar, cu siguranță, atunci când a apărut (asta a fost mult timp până a-l face pe primul) nu mai existau dubii că vor fi multe. Unii spun că dependenţa de tattoo vine după primul, eu însă știam din start ca multe urmează )))

Am început acum ceva ani şi de atunci am tot adăugat câte unul la ceva timp. De fapt, nu sunt haotice, ele au menirea să acopere, într-un final, integral unele porțiuni ale corpului, doar că aşteptăm inspiraţia şi combinaţiile perfecte pentru asta.

E dureroasă procedură? Durerea e o stare a creierului, cam ca şi la sala de sport – dacă durerea e pentru ceva ce-ți provoacă plăcere, atunci se transformă și ea în plăcere. Şi apropos, nu mai este lupul atât de sur cum se zice (asta pentru cei care consideră anume durerea un impediment pentru a-şi face tattoo), iar la un moment dat este foarte plăcut şi chiar necesar să o simţi. Ştiu multe istorii interesante legate de durere şi tattoo, dar o lăsăm pe altă dată ))))

Plăcerea costă… Costă, iar pentru realităţile actuale din Moldova, chiar destul de mult, dar, aici, trebuie să menţionăm că alegerea corectă a artistului e primordială. Cei mai buni costă cel mai mult şi când e vorba despre pielea ta, trebuie să mergi la cel mai bun. Eu, spre exemplu, înainte de a începe să mi le fac, mult înainte ştiam la cine voi merge. Toate lucrările de pe corpul meu sunt executate de Sergiu Kliuchnikoff, de care mă leagă acum, după ani, o prietenie deja. Cineva spunea că meşterul de tattoo este ca şi preotul la spovedanie – nu poţi să ai 2-3, doar unu!

Sunt 9…? Da, la moment am 9, doar ca unele dintre ele deja au luat forma complexă, despre care îţi spuneam că trebuie să rezulte peste ani. Şi sunt combinate cu altele mai vechi.

Ce te-a determinat să le faci, unde sunt localizate și ce semnifică? M-a determinat dragostea pentru frumos, considerând tattoo-ul drept artă. Despre semnificaţii e mai complicat – multe dintre ele ţin de spaţiul meu intim, la care am acces doar eu şi sufletul meu pereche, anume din acest motiv şi sunt codificate. Dar din celelalte pot menţiona Pasărea Phoenix, de pe antebraţul drept, simbolizează renaşterea şi e legat de un episod din viaţă; am tatuată o pană stilizată, ceea ce reprezintă apartenenţa mea la breasla scrisului (cu toate că am făcut tot felul de jurnalism, tv, radio, on-line, rămân, în suflet, la dragostea de presă scrisă), am tatuat numele băiatului meu David, un tattoo complex polinezian ce simbolizează belşugul şi înţelepciunea şi cel mai recent este un cer cu stele )))) Mergem în Europa!

Te oprești la 9 sau… Nu mă opresc la 9 ))), iar următorul va fi atunci când inspiraţia o să mă viziteze.

ivan ivan1 ivan2 ivan3 ivan4

Cristina GUREZ

Foto: arhivă personală


MAI 17, 2015 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...