[ X ]
[ X ]
FRESH
Hellen Monroe, despre cum s-au decis la AL DOILEA COPIL atât de repede: ...
Regina le dă încă o lovitură prințului Harry și lui Meghan Markle. ...
A avut 2 ROCHII DE MIREASĂ! Elena Javelea: „A fost o nuntă moldovenească, ...
Aura – MĂRTURISIRI despre cum a aflat că TATĂL EI NU MAI E: „Eram ...

„Aripi” – PRIMUL DESEN ANIMAT de realitate virtuală din Moldova: „Am vrut să facem o descoperire tehnologică, să surprindem publicul cu ceva nou”

Pe data de 12 aprilie, Simpals Studio lansează premiera desenului animat moldovenesc de realitatea virtuală – „ARIPI”, informează SHOK.md.

„ARIPI” este un proiect unic, creat de studioul de animație Simpals, care nu are analogie – nu numai în Republica Moldova, ci și în Rusia și Europa de Est.

„ARIPI” este o poveste despre un astronaut moldovean care, în copilărie, a visat să zboare și să fie liber. Într-o zi, niște probleme tehnice minore duc la unele mai serioase, din cauza cărora nava acestuia își pierde controlul și se prăbușește pe Pământ. Și acum, astronautul urmează să-și desfacă din nou aripile visurilor sale și să revină în copilărie.

Spre deosebire de desenele animate 3D obișnuite, animația creată cu ajutorul tehnologiei realității virtuale (VR), permite spectatorului să simtă efectul prezenței. Căștile/ochelarii VR (Virtual Reality) este un dispozitiv, care permite scufundarea în lumea realității virtuale și care creează un efect vizual și acustic al prezenței într-un anumit spațiu.

Potrivit lui Dmitri Voloșin, regizorul desenului animat, „ARIPI” este un proiect ambițios:

„Noi am vrut să facem o descoperire tehnologică, să surprindem publicul cu ceva nou și să-i oferim un buchet de emoții senzaționale. Sarcina noastră principală a fost de a-i face pe cei care vor urmări desenul nostru animat să devină participanți la evenimentele ce se petrec în scenele acestuia, de a le oferi ocazia să se simtă în spațiul cosmic și să simtă plăcerea senzației de zbor. Noi deja aveam primul scenariu gata, dar când am decis să facem un desen animat pentru ochelarii de realitate virtuală, de la ideea originală au rămas numai astronautul și spațiul. A trebuit să modificăm o mulțime de momente în conformitate cu cerințele VR. Sperăm că, cu ajutorul filmulețului nostru, mulți spectatori își vor împlini visul din copilărie și vor deveni, cel puțin pentru un moment, astronauți”.

SHOK.md


APR 9, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...