[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Izolarea i-a unit și mai mult pe Andra și Cătălin Măruță! Secretul ...
A avut o COPILĂRIE FERICITĂ! Oxana Barbu: „Păcat că generațiile de ...
Andrei Năstase – GÂNDURI, de Ziua Copilului: Ceea ce mă frământă este ...
Copilăria ei se asociază CU VERI CĂLDUROASE! Inga Ojog: „Îmi plăcea ...

Avea ALTE PLANURI pentru ziua sa! Moldovean – BLOCAT în Columbia: „Viața are propriul simț al umorului”

Alecsander Podolski, tânărul pasionat de călătorii care organizează grupuri de turiști în diferite destinații, și-a sărbătorit ieri ziua de naștere – a împlinit 28 de ani. El a mărturisit că planifica să sărbătorească în Galapagos, dar nu a fost să fie, căci e blocat în Columbia, informează SHOK.md.

„Viața are propriul simț al umorului. Iar în lipsa epidemiei și a carantinei, acum trebuia să fiu în zona de îmbarcare, la poarta X, așteptând zborul LA1417 Quito – Galapagos. Acolo am planificat să sărbătoresc 28 de ani. Viața însă a decis altfel, mie însă nu-mi rămâne decât să-i fiu profund recunoscător. Galapagosul va aștepta, noi însă avem de învățat lecții mult mai importante acum.

Hazliu e faptul că Universul de ziua mea m-a blocat în orașul care a oferit omenirii una dintre cele mai importante lecții ale istoriei moderne – “Azi poți fi rege și să ai toți banii din lume, iar mâine poți rămâne fără nimic”. Acum această lecție se întâmplă în fiecare colțișor a Planetei. Întregul Glob Pământesc s-a transformat în “Medellin” iar omenirea în “Pablo Escobar”. Banii ne-au creat iluzia fericirii și scopuri false, transformându-ne într-o stână de 7 miliarde de oi oarbe care fug după putere, statut, bogăție și faimă. A venit timpul să ne schimbăm direcția și valorile, de la unele care mâine pot să nu mai fie, pe cele veșnice.

Îmi doresc enorm să învățăm aceste lecții cu prețul a cât mai puține vieți omenești. Și cu siguranță, o să vină ziua în care vom fi recunoscători pentru tot ce s-a întâmplat. Cum citisem mai devreme – “Omul e o specie pe cale de apariție”. Dacă absolvim acest examen, pe Pământ se va naște cea mai superioară rasă de oameni care a existat cândva.

Iar acum principalul – aveți grijă de voi!”, a scris el, pe Facebook.

De  menționat că, la 21 martie curent, el a povestit cum a rămas blocat în Columbia: „…aflu că acum câteva ore președintele Columbiei a anunțat carantină obligatorie până pe 13 aprilie. Asta ar însemna părăsirea locuinței doar în caz de strictă necesitate următoarele 23 de zile. Urmau 3 ore nedormite, gânduri de genul “de rămas?” sau “totuși de încercat de trecut prin ușa care se închide?” mențineau creierul activ. Am făcut research pe internet. Unica țară din Americi care mai primește străini fără restricții este Mexic. Am la dispoziție o zi și jumătate să planific alt plan de acțiuni sau rămân blocat în Columbia până vor fi redeschise frontierele. Mexicul pare o cale reală de a “fugi” de aici și o opțiune de a ajunge acasă în scurt timp. Apariția unei alternative începe să nu-mi placă. Eram conformat cu faptul că rămân, că accept tot ce se întâmplă iar acum trebuie să aleg. Ambele căi pot fi interesante, la fel cum și ambele pot dezamăgi. Iar atunci să nu regret că n-am ales cealaltă opțiune.

Dar stau și mă gândesc, asta e vrut Universul de la mine? Să pun în aplicare toată experiența de ani de călătorii și să găsesc drum acasă prin acest haos sau e ceva ce a pregătit pentru mine aici, în Columbia, și dacă o să plec, nu voi afla niciodată. Tot interiorul meu deja e setat pe modul “aventură” și o eventuală întoarcere acasă cu siguranță mă va face să regret decizia când voi recunoaște că aceasta a fost mișcată de sentimentul de frică, nu din motive raționale. De aceea, rămân. Până la urmă, carantină în orașul lui Pablo Escobar, locul cu (presupun că) cei mai mulți bani îngropați în pământ și ascunși după pereți nu-i cea mai plictisitoare opțiune. A rămas să-mi cumpăr hârleț și să-mi fac prieteni localnici, cu vârsta peste 50”.

SHOK.md


MAR 30, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...