[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Când ea vrea – spune, CÂND O ÎNTREABĂ… Prezentatoare TV: „…la ce bun ...
Tany Vander – INDIGNATĂ: Trebuia să filmez o emisiune, dar am plecat… ...
VREA SĂ MAI SLĂBEASCĂ! Interpretă: „Pe data de 19 aprilie aveam cu ...
Horoscop 4 iulie 2020. Relaxare şi timp preţios petrecut în familie

O NOUĂ CARTE! Scriitorul Nicolae Spătaru a lansat „Omul izgonit de ceasuri”!

La Biblioteca municipală B.P. Hașdeu, scriitorul Nicolae Spătaru a lansat, ieri, cartea de proză scurtă „Omul izgonit de ceasuri”, transmite SHOK.md.

Cartea a apărut la editura Junimea din Iași și include 7 nuvele.

Nicolae Spătaru ne-a spus mai multe detalii despre cartea proaspăt lansată.

„Cartea este despre noi, despre oameni. Am încercat să creionez niște portrete ale unor personaje, să le dau autonomie, să le permit să se exprime. Temele incluse în carte sunt cele veșnice: prietenia, dragostea, ura, trădarea, relațiile interumane. Acestea nu se schimbă, dar contează mult cum le tratează cititorul”, ne-a spus scriitorul.

Grupul-țintă pentru această lucrare ar fi tinerii, adolescenții, dar scriitorul ne-a spus că o poate citi oricare om de la 7 la 70 de ani. „Personajele din carte sunt tineri și tineri. Atunci când scrii o carte, te strădui să o scrii pentru orice om”, ne-a spus Nicolae Spătaru.

În cadrul evenimentului de lansare au vorbit scriitori precum Maria Pilchin, care este și directoarea filialei centru a bibliotecii, scriitorul Dumitru Crudu, criticul literar Diana Vrabie și cercetătorul științific Ludmila Șimanschi.

Autorul spune că va organiza mai multe lansări de carte în Chișinău, în biblioteci, în licee etc., pentru ca opera să ajungă la mai mulți cititori.

De 2 săptămâni, cartea poate fi găsită în librăriile din Capitală, dar se regăsește și în librăriile din România. Tirajul este de peste 1 500 de exemplare.

Scriitorul Nicolae Spătaru ne-a dezvăluit că a transmis deja încă un manuscris unei edituri și urmează să vadă lumina zilei cel mai probabil anul viitor.

„Personal m-am lansat ca poet, am editat multe cărți de poezie. La un moment dat am decis că trebuie să fac și altceva și m-am apucat de publicistică. Colegii la fel mi-au spus că văd în textele mele publicistice – proză. Am debutat în reviste cu proză scurtă. Prima carte de proză am lansat-o 3 ani și jumătate în urmă, se numea „Îngerașul purta fuste mini”. Am transmis deja un alt manuscris unei edituri și dacă nu în acest an, anul viitor la sigur va apărea de sub tipar”, ne-a spus Nicolae Spătaru.

64502081_2236903136400269_488124643803136000_n

SHOK.md


IUN 20, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...