[ X ]
[ X ]
FRESH
Nona Marian a împlinit 43 de ani. De ziua sa A MULȚUMIT MAMEI: „Să-mi ...
Irina Loghin a împlinit 81 de ani. Dezvăluirile solistei despre bărbații ...
În vară ar fi marcat 1 AN DE IUBIRE CU UN BĂRBAT MISTERIOS… Olia ...
Katy Rain, despre ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR: „Trandafirii pe mine nu mă ...

Cazul Alinei Zotea este UNIC în Moldova! Parlamentul, PUS ÎN ÎNCURCĂTURĂ, după ce deputata a devenit mămică!

Deputata liberală, Alina Zotea-Durnea, a creat un precedent în istoria parlamentarismului din RM, având în vedere că, recent a devenit mămică, a ieșit în concediu de maternitate, iar în scurt timp îi expiră mandatul de parlamentar, informează SHOK.md cu referire la www.tribuna.md.

Legislația prevede ca angajatorul să păstreze locul de muncă persoanelor care sunt în concediu de maternitate.

Secretarul general al Parlamentului Republicii Moldova, Ala Popescu a declarat că, cazul Alinei Zotea-Durnea este primul de acest fel în activitatea parlamentară. „Nu avem în legislație prevăzut, dar atâta timp cât deține mandatul are toate drepturile stabilite ca și angajat. Ulterior, ne consultăm cu Casa Națională de Asigurări Sociale și vom vedea cum procedăm. În orice caz, dna Zotea nu are alt loc de muncă la noi, după expirarea mandatului, până ce, cel puțin eu nu cunosc. Ea este în concediu de maternitate, când ajungem și expiră, se termină concediul… Concediul de îngrijire, dacă se încadrează încă în termenul mandatului, va fi, cred eu, atâta timp cât e mandatul”, a precizat Popescu.

Fiind întrebată despre indemnizația care urmează să o primească deputata, Ala Popescu a menționat că e „cea stabilită de lege”. „Alte indemnizații nu sunt. Nici un act al Parlamentului sau al Biroului nu prevede așa ceva. Indemnizațiile sunt unice pentru toate mamele”, a conchis Popescu.

De menționat că, Alina Zotea-Durnea a născut săptămâna trecută. Mandatul de parlamentar îi expiră la data de 30 noiembrie curent, însă va fi prelungit până la alegerile parlamentare, care sunt stabilite pentru 24 februarie 2019.

SHOK.md


OCT 23, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...