[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Prinţul Harry şi Adele s-au întâlnit în secret. Cum a reacţionat Meghan ...
7 Klase, cu un omagiu inedit pentru regretatul solist: „Vrem să păstrăm ...
Valeria Țurcanu - OMAGIATĂ! Află cum se simte bloggera la cei 27 DE ...
Prezentatoare TV, ÎNTR-O ROCHIE DE 150 DE LEI: „Nu e nimic rușinos” ...

Cel mai în vârstă și Cel mai tânăr// Un ex-premier și fiul său - pe KILIMANJARO!FOTO//

Omul de afaceri, ex-premierul R. Moldova, Ion Sturza, este cel mai în vîrstă moldovean care a ajuns în vîrful muntelui Kilimanjaro de pe continentul african. Împreună cu fiul său Dan, acesta a arborat drapelul Moldovei pe cel mai înalt munte din Africa, a scris Sturza pe o reţea de socializare.

„Împreună cu feciorul Dan am arborat drapelul Moldovei pe cel mai înalt munte din Africa, Kilimanjaro – 5895 de metri! Drumul de la intrarea în parcul național Kilimanjaro până pe vârful Uhuru este de aproximativ 40 de km și a durat patru zile, împreună cu o zi de aclimatizare la 3800 m. Ultimul segment, de 4700-5895 m, a fost escaladat pe timp de noapte, în aproximativ cinci ore, așa că răsăritul soarelui l-am întâmpinat pe vârf! Excepțional de frumos! Traseu de dificultate tehnică medie, ca altitudine – dificultate mare, cu impact fizic și psihic major. O aventură adevărată. Temperaturi de la +35 C până la – 20 C , toate zonele climaterice, de la tropicală la arctică. Soare arzător, ploaie torențială, ninsoare, vânt puternic…

Moldoveni au mai fost pe Kilimanjaro. Dar cred că suntem cel mai în vârstă (55 de ani) și cel mai tânăr (25 de ani) vizitatori ai acestuia. Posibil că greșesc.

Mulțumesc echipei – colegului nostru Sergiu Chircă (Moldova) – bravo Sergiu!, ghizilor montani Cosmin Andron, Doru Moiceanu (România), Wizan (Tanzania). Nimeni nu își cunoaște posibilitățile, până nu le explorează! Hai, moldoveni, că se poate!”, a scris Ion Sturza.

s s1 s2 s3 s4 s5 s6 s7 s8 s9 s10 s11 s12 s13 s14

 


MAR 2, 2015 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...