[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Cleopatra Stratan și Edward Sanda UNUL lângă ALTUL!: In sfârșit inimile ...
ANDREEA BĂLAN, MAI ÎN FORMĂ CA NICIODATĂ. Cum arată artista în costum ...
Pasha Parfeni A LANSAT PIESA „Chitara mea”: Așa o bunătate de melodie ...
Cristina Ceauș a lansat CÂNTEC NOU, în colaborare cu Frații Ștefaneț! ...

Cele mai CURIOASE chestii din VIAȚA noului vicepremier, Iurie Leancă! Despre soție, feciori și sport!

Iurie Leancă, începând cu ziua de ieri, este vicepremier pentru integrare europeană. Așa că, SHOK.md aduce în prim-plan cele mai curioase detalii, în baza informațiilor disponibile, din viața politicianului.

Soția lui Iurie Leancă se numește Aida. Ea apare foarte rar în public alături de soțul său, la evenimente publice. Ea a mers la alegerile din 2014, dar și la un eveniment caritabil în Austria, în același an.

Din 1996, Aida Leancă a devenit casnică, ocupându-se de familie. Iurie Leancă declara anterior, în presă, că soția are grijă și de gestionarea salariului său.

Cuplul are doi băieți – Marius și Liviu Tristan. „Când căutam numele pentru primul băiat, soția l-a ales, fiindcă îl avea pe Marius erou preferat încă din adolescență, din „Mizerabilii”. Astfel, a trebuit să mă ajustez la preferințele ei. Pentru mine Marius a fost un mare nume de comandat de oști din Roma Antică. Atunci, din anii ’80, tot timpul căutam nume intraductibile în limba rusă. La al doilea băiat nu ne-am înțeles. Pentru ea era Tristan din „Tristan și Izolda”, eu am zis nu, vreau iarăși pe filiera originii noastre latine și i-am pus numele Liviu. Are două nume, dar toată lumea îi zice doar Tristan. Am mers pe preferințele literare ale soției””, a declarat Iurie Leancă la postul de televiziune TV7.

Marius a absolvit masteratul LLM Finance la Frankfurt, Germania, și a revenit în Moldova. Marius și-a dorit să devină fotbalist, mama sa a insistat să facă tenis, şcoala de muzică (pianul), să meargă la înot, iar tatăl său îl ducea la arte marțiale. Acum calcă pe urmele tatălui său, fiind implicat în politică. Marius este (sau a fost) într-o relație de dragoste cu Valeria Guma, fiica ex-deputatului Valeriu Guma.

Liviu Tristan, în 2015, potrivit spuselor lui Leancă, își făcea studiile în Marea Britanie.

Leancă merge la sala de sport, ba chiar avea sală de sport și la locul de muncă. „Nu multi cunosc ca pe timpul cand era Ministru de Externe, Iurie Leanca avea instalat intr-o cameruta adiacenta biroului sau ministerial – o bara la care chiar facea ridicari”, a scris Andrei Popov, anterior, pe o rețea de socializare.

Leancă s-a născut la Cimișlia și cunoaște rusa, engleza, franceza, maghiara și bulgara. Tatăl său este moldovean, iar mama de etnie bulgară.

Familia Leancă locuiește într-o casă pe păîmânt, de 223 m.p., la Ialoveni. La capitolul bunuri mobile, Iurie Leancă indică o Skoda Superb, fabricată în 2015, dobândită în 2016 prin leasing, un VAZ, fabricat și dobândit în 1989, dar și un Mercedes S 350 care este fabricat în 2011,dar dobândit în 2016, prin comodat.

SHOK.md


IAN 11, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...