[ X ]
[ X ]
FRESH
Brian May a suferit un atac de cord. Chitaristul formaţiei Queen a ...
Aura Revenco, despre O ÎNTÂMPLARE PLINĂ DE EMOȚII: Tatăl îmi umple ...
Trei moldoveni talentați și-au unit eforturile! Au lansat UN VIDEOCLIP ...
Andreea Bălan și George Burcea, motivele reale ale divorțului! Ce ...

Cele mai noi DETALII despre „Cugetările unui (ne)cunoscut”, scrisă de Dorian Furtună. Vezi COPERTA cărții!

Scriitorul Dorian Furtună își ține cititorii în suspans, însă, totuși, a oferit noi detalii despre noua sa carte, ce se intitulează „Cugetările unui (ne)cunoscut”.

Cine va citi cugetările unui necunoscut?, mă întrebase cu o doză de scepticism editorul, când i-am vorbit despre această lucrare. Încercarea lui să-mi circumscrie perspectivele editoriale ale cărții a avut însă un efect neașteptat. – Iată un titlu potrivit, l-am surprins cu replica mea. „Cugetările unui necunoscut” – o denumire care se va potrivi pentru o carte ca asta.

De bună seamă, dincolo de cercul relativ restrâns al celor care mă cunosc, în spațiul larg sunt un necunoscut. Prin urmare, o asemenea denumire a cărții e corectă, e sinceră. Și e liberatoare. Tocmai calitatea de a nu fi împovărat de un nume prea cunoscut mă scutește de necesitatea de a păstra niște rigori de brand sau de politețe închisă. Altfel zis, nu sunt confiscat de propria notorietate.

Pot păși peste limitări, cu directitate. Este exact ceea ce-mi convine, dacă țin seama de cuprinsul cărții, care conține destule „ardentia verba”. În plus, pe cineva necunoscut îl întâmpini cu mai puține preconcepții…”, spune autorul în cuvântul-înainte al cărții.

Dorian Furtună a publicat, ieri, coperta cărții pe o rețea de socializare.

„Iată și coperta.

Cum vă pare?…

E propunerea pictorului de la Litera. În opinia lui, cugetările sunt sclipiri ale minții, după cum stelele sclipesc în univers.

Metafora creierului ca galactică”, a menționat scriitorul, pe o rețea de socializare.

coperta

Totodată, Dorian Furtună a comunicat că noua sa lucrare deja poate fi comandată.

„Cartea a trecut cenzura, fără ca autorul să cedeze măcar un cuvânt, oricât de deranjant o fi fost el.

Acum trece tipărirea și apare într-o săptămână.

Am decis să o scoatem la precomenzi, pentru cei care vor să se asigure că o vor citi printre primii… )”, a precizat etologul.

De menționat că, „Cugetările unui necunoscut” are 160 de pagini.

SHOK.md precizează: Dorian Furtună este etolog, doctor în biologie. Cercetează instictele umane în societatea modernă. Este autorul cărții „Retorică în fața morții. Moartea oamenilor celebri (2007) și  „Homo aggressivus. De ce nu se opresc războaiele și violența” (2015).

SHOK.md


APR 5, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...