[ X ]
FRESH
Experiență NEFERICITĂ pentru o bloggeriță…în Barcelona! Află ce i ...
A decis BRUSC să-și taie părul! Karizma: „De mai bine de 10 ani îl ...
ÎN BLUGI – la Parlament! Uite cum s-au îmbrăcat deputații!
Toată istoria Maestrului Nicolae Botgros - într-o antologie IMPRESIONANTĂ! ...

Iurie Chirinciuc, despre DRAGOBETE: „Eu am prins încă de la bunicul meu, Grigore, această tradiție”

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, afirmă că astăzi, când se sărbătorește Dragobetele, trebuie să fim senini la chip și la suflet și să privim spre viitor.

„Eu am prins încă de la bunicul meu Grigore această tradiție. Că de Dragobete trebuie să sărbătorim dragostea și să ne felicităm persoana iubită și să-i arătăm afecțiunea noastră. Peste Prut, de Dragobete, oamenii îmbracă straie naționale și merg în codru pentru a culege primele flori ale primăverii. La prânz, fetele pornesc în fugă spre sat, iar băieţii le fugăresc, încercând să le prindă şi să le dea un sărut. Cei care participă la sărbătoare, respectând tradiţia, sunt consideraţi a fi binecuvântaţi în acel an. Ei vor avea parte de belşug, fiind feriţi în schimb de boli şi febră. Uitați-vă câte tradiții frumoase sunt de Dragobete! Iar această sărbătoare frumoasă trebuie marcată de fiecare dintre noi. Haidem împreună să readucem acasă aceste tradiții românești, care ne reprezintă”, a scris Chirinciuc pe blogul său.

Ministrul afirmă că mulți, însă, „nu se pot despărți de trecutul sumbru și sunt în continuare manipulați de filmele rusești, care au un singur scop ascunderea adevărului istoric”. „Fraților, hai să ne deșteptăm și să revenim acolo unde ne este locul, acasă, alături de frații noștri români. Iar eu și Partidul Liberal din care fac parte vom lupta pentru ca valorile românești să reînvie, în ciuda tuturor manipulărilor și agresiunilor pe care suntem nevoiți să le suportăm din partea politicii promovate de Federația Rusă. De fapt, ziua internațională a bărbaților este în data de 19 noiembrie, iar această zi de 23 februarie este una străină Republicii Moldova, care semnifică ocupație, lacrimi de sânge, dar și națiuni distruse. Cam asta a lăsat armata sovietică peste tot pe unde a trecut”, a adăugat demnitarul.

Iurie Chirinciuc a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia acestei frumoase sărbători de 24 februarie. „Vă urez ca dragostea să nu dispară din sufletele și inimile voastre. Iar la ceas de seară, Dragobete să sărute buzele oricărei fete!”, a adăugat ministrul.

SHOK.md


FEB 24, 2017 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...