[ X ]
[ X ]
FRESH
Charlize Theron, apariție uluitoare pe covorul roșu
Vrei să fii MIREASĂ MODERNĂ care captează atenția? Stilista Ylianna ...
Natan a împlinit 32 DE ANI! Mama lui a publicat FOTO DIN ARHIVĂ: „Ești ...
Cum reuşeşte Jennifer Aniston să arate atât de bine la 50 de ani

Constantin Moscovici - decorat de Președintele R.Belarus cu O ÎNALTĂ DISTINCȚIE DE STAT! REACȚIA artistului! FOTO//

Cunoscutului naist și compozitor moldovean Constantin Moscovici I s-a conferit astăzi înalta distincție de stat la Republicii Belarus – Francisk Skorina. Un decret în acest sens a fost semnat, astăzi, de președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, informează SHOK.md.

Potrivit belta.by, distincția i-a fost acordată pentru implicare personal semnificativă în consolidarea și dezvoltarea relațiilor culturale belaruse-moldovenești. „O veste neașteptată și foarte plăcută! Mă bucur sincer de această distincție și de atenția Președintelui R.Belarus, Alexandr Lukașenko”, a scris Moscovici pe Facebook, după aflarea veștii.

De menționat că, Constantin Moscovici este cunoscut drept artistul care cântă la nai.

SHOK.md precizează: Constantin Moscovici (n. 2 octombrie 1962, în Cărpineni, RSS Moldovenească, URSS) este un interpret și compozitor de muzică ușoară din Republica Moldova. Cartea de vizită a artistului se consideră piesa „Păstorul Singuratic” de James Last. În doi ani a trecut cursul de patru ani a școlii muzicale. În 1997 a fost admis la studii în Institutul de Arte din Chișinău „Gavriil Muzicescu” la facultatea „instrumente populare”. Și-a făcut studiile în clasa lui Vasile Iov – naist renumit. În 1983 a absolvit facultatea și a fost încorporat în rândurile forțelor armate sovietice.
Din 1984 a început cariera muzicală, solist în Filarmonica Națională și a început să activeze în ansamblul „Legenda” sub conducerea lui Iurie Sadovnic. Între 1987-1990 a fost solist al ansamblului de muzică de estradă sub conducerea compozitorului Anatol Chiriac. Din 1990 până în 1995 activează preponderent în România, după care se va reîntoarce în Republica Moldova. Și în 1995 devine solist al trupei “Fag”, compusă din cinci persoane, care activează pe lângă Palatul Național. Din 1997 până în prezent este angajatul Filarmonicii Naționale. Evoluează împreună cu show-balet “Fan Fart”.

Anual organizează concerte de binefacere pentru copiii orfani. Moscovici este și reprezentantul Republicii Moldova și României la Festivalul Internațional „Slaveanskii Bazar”, deja de două decenii. Este căsătorit cu Valentina, artist emerit a Moldovei, solista ansamblului de dansuri populare „Joc”. Împreună au un fecior pe nume Victor.

SHOK.md


OCT 19, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...