[ X ]
[ X ]
FRESH
Shiloh, fetița Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt a început procesul ...
Comedy Zebra Show a publicat UN NOU FILMULEȚ: „Valentina și-a găsit ...
Irina Rimes a lansat CEA MAI AȘTEPTATĂ PIESĂ de pe albumul „Comsos”!
S-A REPROFILAT! Miss Moldova 2017 are O NOUĂ ACTIVITATE: „Odată ce ...

Cum a făcut PRIMII BANI? Antreprenorul Cristian Catan: „Aveam 5 ani. Pe uliță, după fiecare ploaie…”

Cristian Catan, tânărul antreprenor pasionat de muzică, recent, a dezvăluit cum a făcut primii săi bani, informează SHOK.md.

El, într-o postare pe Instagram, a spus că primul venit propriu a fost la doar 5 ani și că, de-a lungul timpului, a avut diverse activități din care a făcut bani de buzunar.

„Primii bani i-am făcut pe la 5 ani. Trăiam în satul Ozerne, raionul Izmail, regiunea Odessa. Încă nu umblam la școală. Aveam grădină mare, unde s-au adunat de-a lungul timpului bucăți ruginite de metal. Pe uliță, după fiecare ploaie găseam râpele spălate și acolo cuie ruginite, bucăți de metal, uneori patroane din al Doilea Război Mondial. Strângeam metal diferit, încărcam într-o torbă și-l duceam să primesc bănuți pentru el. ,,Apa dulce” era și mai dulce de la gustul cumpărăturii cu proprii bani, intram în magazin și cumpăram ce dorește inima de copil.

Cum am mai făcut bani? Țineam oi în gospodărie, de aceea periodic vindeam piei sărate. Odată ce ne-am mutat cu traiul în satul Molești, raionul Ialoveni, strângeam sticle și le dădeam pentru bănuți. Am fost ,,cu ziua” la strâns poamă, căpșune. Cea mai grea experiență a fost pusul cimentului în saci: cineva din sat aducea ciment la tonaj și trebuia pus în saci de peliculă. Se dădea mască de respirație, care în câteva clipe se îmbiba cu praf de ciment și devenea imposibil de respirat. Vara, soare, căldură – ar fi descrierea potrivită. Cimentul de pe piele se spăla apoi în iazul din sat.

Din clasa a 5-a până într-a 8-a, nu prea cheltuiam. Am reușit să strâng vreo 3000 lei. În clasa a 10-a, cu acei bani strânși, dar mai mult cu ajutorul bunicii, a apărut acasă calculatorul. Căutările pe Google ,,Cum să faci bani pe net?” erau frecvente. 30$ așa și nu i-am mai scos de pe un site. Câteva ori am tipărit manuscrisele profesorilor noi de la liceu, care pregăteau proiectele de an la masterat, plus câteva sute de lei în pușculiță.

Învățam bine. Am primit bursă în timpul liceului, bani care ajungeau pentru 4 intrări la discotecă și vreo câteva sticle de suc din hamei. Considerăm asta odihna pentru creier.

De mic am încercat să generez careva venituri. Era necesitatea. Asta a făcut parte din educația financiară, pe care singur mi-am dezvoltat-o”, a povestit el.

SHOK.md


APR 9, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...