[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Adelina Pestrițu, despre chinul operației la nas: «Aveam impresia ...
Natalia Gordienko A DEZVĂLUIT UN SECRET – ce a ajutat-o mult la naștere! ...
Fiica unui deputat, care a avut 134 DE KILOGRAME, face DEZVĂLUIRI: ...
Se gândește să apeleze LA ESTETICIAN! Antrenoare de fitness: „Ce e ...

ZI IMPORTANTĂ pentru jurnalista Victoria Cușnir: „Nu știu cum s-a întâmplat că visul a devenit soartă, sau nu știu cum e corect să spui”

Zi importantă pentru jurnalista Victoria Cușnir. Astăzi marchează 23 de ani de activitate, informează SHOK.md.

Victoria, într-o postare pe Facebook, s-a referit la calea parcursă în cele două decenii.

„Eu am azi sarbatoare!!! 23 de ani! de Radio, sau jurnalism!
La nici 20 de ani visele nu se masoara, nu se cantaresc. Vrei si gata. Nu stii cum, nu stii daca are rost, de fapt, daca meriti tu sa zbori spre steaua aia, dar ceva te impunge spre necunoscutul captivant si visul nebun de frumos. Asa eram eu, ca toti adolescentii. Si visele mele jucau in suflet hostropățul. Ba vroiam să fiu Botgros și chiar mă pregăteam să aiu admiterea la colegiul de muzică, ba parcă-mi părea că și viața de actriță e interesantă. Dar in timp ce scârțâiam vioara, ascultam radioul. Și era la radio o minunată emisiune Modern Club 805. Si in nopțile de duminică eu încercam după voce să desenez chipul omului de la microfon. Și-mi imaginam un spațiu luminat de-o lampă doar, unde e cald și e poveste. Fără să prind de seamă, curiozitatea asta, se transformase în dorință. Dorință de a ajunge la radio. Să stau într-un semi-intuneric feeric și să vorbesc alături de vocile alea de mare poveste si impact.
În septembrie m-am cărat la Colegiul de muzică din Soroca. Duminica mă așezam la “vahtă”, pe un scaun într-un ungher și-i ascultam. În octombrie am sunat la radio. Am spus ca eu sunt Victoria Cușnir și vreau să lucrez la Modeern Club. Andrei Porubin leșina de ris în sinia lui, probabil, dar mi-a zis sa revin atunci când voi lua admiterea la facultate în Chișinău.

Eu nu m-am lăsat. Am găsit-o pe Nina Neculce și i-am zis că vreau la radio. Dânsa a rămas atât de surprinsă, că impreună cu Ion Grosu, mi-au și dat șansa.
Si a venit un decembrie. 19 decembrie. Prima data mi-am auzit vocea la Modern Club 805 (iar inainte de asta cateva luni doar in emisiunile regiunale). Nu stia nimeni din familie de aventurile mele. Eu cuminte, înțepenită, cu inima cât un purice într-un colț la vahtă. La nici 20 de ani, visul era în palmă. Și m-am spriat de moarte. Tremuram ca varga și mă întrebam ce-am făcut, cum am îndrăznit și cum de s-a întâmplat. M-a auzit si mamica, da credea ca e coincidență de nume doar, deși ea gasise asemănare între vocea mea și cea de la radio, nu credea ca sunt eu. I-am confirmat peste cateva luni abia, cand eram sigura, ca nu e chiar asa sur lupul cum pare.

Facultatea a venit la pachet genrozitatea si nebunia lui Ion Bunduchi de a ma lua la Antena C și care era cât 2 facultăți. Ca timp și rost. Radio era un vis doar, nu un scop. Și nu știu cum s-a întâmplat că visul a devenit soartă, sau nu știu cum e corect să spui în situația asta. O alegere asumată și hotărtă parcă n-am făcut, că eu mergeam în altă direcție. e adevarat ca acum niste ani am vrut sa-mi schimb profesia, si trist a fost ca la nimic altceva nu ma pricep decat … sa vorbesc la radio. Colegiul de muzică l-am absolvit. Ca Nicolae Botgros niciodata n-am cântat. La facultatea de jurnalism nici n-am călcat.

Azi e 19 decembrie… Dar după lungi pauze, sunt din nou la radio. Radio Chișinău, unde nu e semi-intuneric, nu e romantismul de acum 23 de ani, dar e munca. amestecata cu placere si uneori cu nerv, somn si veshnica intrebare… mai rezist?…”, a scris ea, pe Facebook.

SHOK.md


DEC 19, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...