[ X ]
[ X ]
FRESH
Nona Marian a împlinit 43 de ani. De ziua sa A MULȚUMIT MAMEI: „Să-mi ...
Irina Loghin a împlinit 81 de ani. Dezvăluirile solistei despre bărbații ...
În vară ar fi marcat 1 AN DE IUBIRE CU UN BĂRBAT MISTERIOS… Olia ...
Katy Rain, despre ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR: „Trandafirii pe mine nu mă ...

Deputatul-arheolog care a descoperit o MĂNĂSTIRE!

Este istoric de profesie, a practicat arheologia, iar cea mai mare surpriză a vieţii sale este că a descoperit Mănăstirea în Cretă de la Cosăuți.

Este vorba despre deputatul liberal Lilian Carp,  care, în cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, a vorbit şi la acest subiect.

Deputatul afirmă că şi cu soţia sa a făcut cunoştinţă datorită acestei pasiuni-profesii a sale. S-a întîmplat la Orheiul Vechi, în timpul practicii arheologice.

Lilian Carp nu a uitat de profesia sa nici în perioada cînd a activat la primăria municipiului Chişinău. El a realizat un şir de proiecte în acest sens, printre care se numără şi iluminarea artistică a mai multor monumente istorice din Chișinău, „idee preluată de la colegii din Praga”. „Este vorba de Biserica Măzărache (cea mai veche biserică din piatră din Chișinău, centru istoric), Biserica Constantin și Elena, Turnul de Apă, Biserica Sfîntul Nicolae etc.”, a precizat el.

Lilian Carp îşi propune ca şi scop în activitatea sa de deputat „amendarea Codului penal pentru tragerea la răspundere a celor care intervin în monumente arheologice și arhitecturale” şi afirmă că „actuala legislație este prea blîndă cu astfel de încălcări”.

SHOK.md


FEB 4, 2015 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...