[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Pasha Parfeni A LANSAT PIESA „Chitara mea”: Așa o bunătate de melodie ...
Cristina Ceauș a lansat CÂNTEC NOU, în colaborare cu Frații Ștefaneț! ...
Descoperire ȘOCANTĂ în timp ce câțiva tineri filmau un videoclip pe ...
Consilierul pe comunicare al Premierului A DEMISIONAT: „Trebuie cineva ...

Despărțire CU PROBLEME de la postul radio din Paris! Doina Danielean: „Prea mare sacrificiu pentru un salariu pe care și o servitoare la hotel îl are mai mare!”

Prezentatoarea TV Doina Danielean nu mai activează la postul de radio Diaspora Media din Paris şi a revenit în Moldova. Ea a reluat activitatea la TV și se pregătește să își reînceapă și activitatea la radio, iar pentru asta își dorește deja „un post de radio matur și bine pus pe roate”.

Pentru SHOK.md, Doina a oferit detalii despre plecarea de la Diaspora Media.

„Am aşteptat să vad deznodământul şi nu a mai venit! Prea multe discuții neîncepute și neterminate. Multe incidente urâte au fost acolo şi situații care au indicat clar că acest proiect este unul frumos, dar numai pe deasupra! Atâta entuziasm aveam la început, atât de mult m-am aprins și am promovat acest proiect, fiindcă întruchipa ceea ce-mi doream încă de demult! În toți acești ani de radio am visat la un asemenea proiect, însă acesta nu este cel reușit, fiindcă din start, locația lui este nepotrivită, Chișinăul fiind, totuși, punctul de plecare și de revenire a dorului diasporei, nu Parisul!

Prea mare este sacrificiul pe care tre’ să-l facă un om de radio pentru a fi acolo, să-ți lași activitățile din țară, proiectele și cel mai important, familia pentru a merge la muncă la Paris, la radio, pentru un salariu pe care și o servitoare la hotel îl are mai mare! Da, ei au înțeles că nici pentru 3 salarii nu aveam să accept, să plec în altă țară și să trăiesc mai rău decât acasă! Cine ar accepta?

Al doilea argument este lipsa de profesionalism în administrarea și organizarea acestui post de radio, care din acest aspect părea fi o farsă pe lângă tot ce poate să însemne RADIO cu adevărat!

Și al treilea argument este ceea ce vor înțelege cei care au plecat in străinătate, dar anume cei care evită să aibă vreodată treabă cu alți moldoveni de ai noștri. Eu acum mă întreb, de ce unor moldoveni plecați de ani în urmă din Moldova li se pare că noi cei de acasă am rămas, cumva, exact la nivelul care eram 10 -15 ani în urmă, nişte oameni numai bine de folosit și care mor de foame în Moldova?! De ce li se pare că toți cei care au rămas în Moldova mor de foame sau că n-au mai văzut 800€?! Asta e cel dezgustător din toată povestea asta.

Să chemi un om în proiect, să-l hrăneşti cu speranţe, să-l baţi pe umăr și să-i spui – „Doina, totul va fi bine, nu vei avea un salariu de radio din Moldova, va fi un salariu european, conform salariilor din Franţa!” și eu să las familie, proiecte, să las țara, să las tot, să merg naivă pe ceea ce spun ei şi la un moment dat să fiu plătită doar pentru două saptămâni, din nou cu neclarități și cu o atitudine prostească. La final mi-au zis: „Ştii asta a fost doar o lună de „promovare”, „o lună de probă”, noi îţi mulţumim foarte mult pentru promovarea ta şi pentru tot aportul pe care l-ai adus pentru diasporă, diaspora îţi va fi recunoscătoare… “ Ca după aia să mă anunțe că de fapt 2 săptămâni în urmă am fost achitată nu doar pe 2 săptămâni, ci pentru toată luna, FĂRĂ CA ATUNCI SĂ MĂ ANUNȚE CĂ URMEAZĂ SĂ MAI LUCREZ 2 săptămâni pentru acea sumă destul de mică. Vreau aici să apăs pe faptul că spun toate astea ca să nu mai cadă și alți oameni din domeniu în această capcană, unde mergi și lucrezi la un radio o lună și apoi afli că asta a fost de fapt „promovare” în viziunea lor. Mai e mult de vorbit la capitolul ăsta, dar foarte multe detalii o să le las pentru mine şi pentru conştiinţa lor, să vadă şi să gândească dacă au procedat corect cu mine și cât de profesioniști se văd în ceea ce fac?!”, a dezvăluit Doina.

De asemenea, prezentatoarea s-a reangajat la TV, iar din toamnă va reveni la un post de radio din ţară.

„M-am întors înapoi la TV şi mulţumesc directorului, care, din start, a ştiut că n-o să iasă nimic din aventura mea cu Parisul. M-a reangajat la Noroc TV, urmează să apar şi la Radio Noroc, cred că, cel mai probabil din toamnă. Pentru că vreau şi am înţeles că radio e marea mea iubire şi pasiune, şi vreau să apar la un radio puternic din ţară, şi să arăt de ce sunt în stare, dar nu doar să fiu folosită timp de o săptămână, două, trei, patru, cum au făcut cei de la DiasporaMedia. Acestui post îi urez mult succes, indiferent că au procedat cum au procedat, să fie Onești și profesioniști, să își înțeleagă statutul și responsabilitatea, să crească corect și frumos, fiindcă lumea îi iubește, lumea din diasporă i-au primit cu brațele deschise, iar ei nici nu realizează ce înseamnă să faci radio…”, a conchis ea.

Cristina TOMAC


IUN 11, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...