[ X ]
[ X ]
FRESH
Demi Moore a împlinit 57 de ani. Fiicele spun tot adevărul despre ...
Stela Botez propune spre audiție ÎNTREG ALBUMUL „Fata cu cobza – Folclor”: ...
A împlinit 30 DE ANI! Radu Albot – în MALDIVE: „Cea mai bună modalitate ...
Prințul Harry a vorbit pentru prima dată despre al doilea copil

Diana Chistol - prima FRUGIVORĂ-RAW VEGANĂ din Republica Moldova, ÎNSĂRCINATĂ: „Alimentația mea e 90% fructe” FOTO//

Naturopath-nutriționistul Diana Chistol – prima femeie însărcinată din Republica Moldova, care se alimentează după stilul frugivor-raw vegan. Astfel, pe parcursul sarcinii, în mare parte, a mâncat fructe și a adăugat doar 6 kilograme, informează SHOK.md.

Viitoarea mămică a povestit, pentru SHOK.md, despre sarcină și alimentație.

„Datorită alimentației frugivore, mă bucur de multă energie, putere și o sarcină mai mult decât minunată. Nu m-am îngrășat decât 6 kg până acum, în săptămâna 38, consider că s-a adăugat doar greutatea bebelușului, lichidului amniotic și a placentei. Am pielea și tenul ferm, nu mă plâng de carențe nutriționale de nici un fel, de retenție de apă, de constipație sau stări hormonale schimbătoare (probleme cu care se confruntă majoritatea însărcinatelor). Cei din jurul meu au fost fericiți și nu au suportat mofturile sau poftele. Mi-am controlat emoțiile chiar mai bine decât înainte de sarcină, de aceea este foarte posibil, doar TU deții acest buton magic de on/off al emoțiilor tale… Alimentaţia sănătoasă, meditația și exerciţiile fizice te pot ajuta să rămâi în formă şi să depăşeşti indispoziţia şi depresia”, a mărturisit ea.

În ceea ce ține de alimentație, Diana a spus: „a fost 90% fructe și, în rest, salate verzi, semințe – in, chia, susan, pentru a oferi organismului grăsimile și calciul necesar. La fel, mai sunt surse de calciu si magneziu precum algele marine (chlorella si spirulina), le recomand pe perioada sarcinii și nu numai.

Sa mâncăm cât pentru doi? Răspunsul corect este NU, în timpul sarcinii nu trebuie să mâncam cât pentru doi. Alimentația în timpul sarcinii nu trebuie să includă exagerări și nu trebuie să dăm vina pe „pofte” pentru excese alimentare. Mereu am susținut că nu există pofte, iar în sarcină chiar m-am convins. Nu exista o formulă magică pentru o alimentație sănătoasă în sarcină. De fapt, aceleași principii de bază ale unei diete sănătoase rămân valabile și în sarcina: multe fructe și legume, fără grăsimi și zahăr”.

Viitoarea mămică, care-și va ține bebelușul în brațe foarte curând, a mai spus că, în perioada sarcinii, a ajuns la concluzia că marea majoritate a tot ce înseamnă ingrediente și remedii naturale nu sunt recomandate în cazul femeilor însărcinate, însă se promovează foarte multe cele care nu au ce căuta în alimentația unei viitoare mămici. „Eu spun că mai bine ne-am teme de elementele despre care știm cu adevărat că fac rău mamei și bebelușului, cum ar fi dozele mari de zahăr procesat sub diferite forme, făinoasele, lactatele etc., pe care viitoarea mămică le acceptă atât de ușor în alimentația ei”, a precizat nutriționista.

Întrebată dacă a făcut toate pregătirile necesare pentru venirea pe lume a bebelușului, Diana a răspuns: „Am pregătit minimul de chestii, care erau necesare (căruț, pătuț), deoarece sunt foarte activă, muncesc mult, mă dedic pacienților mei și nu prea am timp pentru lucruri banale. Când o să vină copilul, vom aranja tot ce trebuie”.

Amintim și că, recent, Diana Chistol, împreună cu prietena ei, Inga Iamblea, au lansat o nouă colecție de haine – costume elegante, la Paris.

SHOK.md


IUN 16, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...