[ X ]
FRESH
CADOU cu mare încărcătură emoțională – primit de Președintele Turciei ...
Face FURORI la Miss Earth, în Filipine! Reprezentanta Moldovei – PRIMUL ...
Iată cum arată pe interior clădirea PREȘEDINȚIEI după renovare! VIDEO//
Bianca Drăgușanu și-a golit cardurile la Paris. Pe ce a dat 20.000 ...

El va fi noul ministru al JUSTIȚIEI? Află despre cine este vorba!

Negocierile între partidele pro-europene sunt pe jar, de altfel, așa sunt și dezbaterile pe rețelele de socializare: cine și ce instituții va deține și va conduce. SHOK.md a decis să propună câteva candidaturi pentru conducerea Ministerului Justiției, care ar fi cele mai potrivite și care de altfel au fost menționate pentru această funcție și cu alte ocazii.

Sergiu Sârbu. Democratul este jurist de profesie și de nenumărate ori a declarat că legea supremă e cea care îi este mereu alături.  A fost jurist al PCRM, iar o dată cu aderarea la PDM, a reprezentat interesele juridice ale acestei formațiuni. Sergiu Sîrbu a deținut și funcţia de vicepreşedinte al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului, dar și cea de vicepreședinte al Parlamentului.

Valeriu Munteanu. Este liberalul care a bătut recorduri la Curtea Constituțională, având cele mai multe sesizări câștigate. Este cunoscut pentru activitatea sa de jurist în cadrul PL și nu doar. Are experiență în domeniul juridic de peste 10 ani. Și deține bune abilități de comunicare și ar face față la conducerea oricărei instituții.

Oleg Balan. Liberal-democratul este jurist de profesie și în prezent, este rector al Academiei de Administrare Publică. Deține experiență vastă în domeniul jurisprudenței, dar și calități manageriale, ceea ce i-ar permite să gestioneze ministerul Justiției.

Artur Reșetnicov. Comunistul a absolvit cursurile Facultății de Drept ale Universității de Stat din Moldova. După absolvirea facultății, a fost încadrat în învățământul universitar ca lector la Facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova (1997-2001), activând în paralel și ca avocat (din 1998). Începând din anul 2001 este cooptat în Aparatul Președintelui Republicii Moldova, îndeplinind funcțiile de șef al Direcției generale, consilier pe probleme juridice, șef al Direcției drept și relații publice. Artur Reșetnicov a publicat mai multe lucrări în domeniul dreptului. A deținut și funcția de director al SIS.

Acesta este un clasament convențional al celor mai populare candidaturi cu studii și experiență în domeniul juridic, fiecare dintre ei fiind exponent al unui partid dispus să participe la negocieri.

Mai jos vă propunem și un sondaj, la care vă îndemnăm să votați.

[yop_poll id=”19″]

SHOK.md

 

 


DEC 18, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...