[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
E SELECTIVĂ! Katy Rain a spus CUM ÎȘI ALEGE invitații la emisiunea ...
După experiența de la Eurovision, Pasha Parfeni anunță O NOUĂ COLABORARE ...
Sia, dezvăluiri sfâşietoare: "M-am gândit de multe ori la sinucidere ...
Georgeta Voinovan - OMAGIATĂ: „Cel mai de preţ dar pentru mine ar ...

Etologul Dorian Furtună – „ATACAT” pe on-line: „Am fost blocat pe Facebook, mi s-a interzis blogul, unele postări au fost eliminate”

Etologul Dorian Furtună, doctor în biologie, autor al mai multor cercetări științifice, a fost „atacat” pe online pe mai multe căi, fiind ba blocat pe Facebook timp de 24 de ore, ba fiindu-i interzis blogul, ba chiar unele postării fiindu-i șterse, informează SHOK.md.

Furtună, într-o postare pe Facebook, vine cu unele precizări și vorbește despre o campanie „agresivă și toxică” împotriva conceptelor pe care le explică și le promovează.

Am fost blocat de facebook pe 24 de ore.
Pe motiv că pe pagina de fb a cărții Mozaicul Uman am postat imaginea unui aborigen nud (așa umblă ei), ca ilustrare la explicarea anatomiei specifice a populației sud-africane khoe-san.
Văd în fiecare zi imagini erotice pe facebook, inclusiv nuditate vulgară, dar iată că facebook a ales să mă blocheze anume pe mine, pentru o fotografie din arhiva antropologică.
Alte dăți unele postări despre diferențele rasiale erau pur și simplu eliminate, acum însă nivelul avertizărilor a avansat (adică, a degradat)…
Din câte îmi spune lumea pricepută în chestii de astea, cineva sapă sistemic, nu se lenevește să facă reclamații la facebook, să monitorizeze din tufari postările mele, să le dea interpretări negative.
Acum o lună a fost interzis pe facebook blogul meu, http://dorianfurtuna. com (nici nu-i pot scrie denumirea completă, căci nu mi se acceptă postarea). Zeci de fragmente din cărțile mele și articole de popularizare a științei nu mai pot fi distribuite pe rețea.
Această campanie lansată împotriva mea, mai exact împotriva conceptelor pe care le explic, devine din ce în ce mai agresivă și mai toxică. În spatele ei se află niște indivizi/individe fanatizate, care consideră că le sfidez principiile lor absolut denaturate de „corectitudine politică”. Am niște bănuieli despre cine-ar putea fi, dar nu am dovezi. Se pare că e din mediul feministo-ong-ist radicalizat.
Între timp, din câte înțeleg, niște juriști îmi evaluează cărțile „Homo aggressivus” și „Mozaicul Uman” sub aspectul prezenței tezelor care pot fi interpretate ca sexiste, rasiste, ateiste ș.a.m.d., pentru a cere condamnarea/interzicerea/oprobriul lor public, eventual retragerea din librării.
Mai pe scurt, e încă plină lumea de fanatism perfid, ca pe vremea cardinalului Richelieu: „dați-mi șase rânduri scrise de orice om destoinic și voi găsi în ele destul temei să-l trimit pe eșafod”…”, a scris etologul.

SHOK.md


IAN 29, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...