[ X ]
[ X ]
FRESH
SARBĂTOARE MARE în familia Președintelui: La Mulți Ani, Vlad! Ești ...
Salma Hayek are aceleași probleme ca toate femeile: ”Când eram slabă…”
A locuit 8 ANI în Marea Britanie și S-A FILMAT în mai multe producții! ...
Adrian Ursu și Irina Negară – VACANȚĂ DE VIS în SUA: „Știu că o să ...

Face SPORT încă din studenție! Dorian Furtună: „Sportul este cel mai plăcut medicament, cel mai eficient antidepresant și cel mai de încredere psihoterapeut”

Dorian Furtună, etolog, doctor în biologie, autorul mai multor cărți, face sport, permanent, încă din studenție și, spune că, îl practică pentru sănătate și pentru senzația de bine, informează SHOK.md.

De asemenea, el a dezvăluit că, de-a lungul timpul a practicat diferite tipuri de sport.

Fac sport din studenție, pentru mine, pentru sănătatea mea și senzația de bine pe care mi-o oferă.

Îl fac din timpurile când săli de forță performante nu existau (doar improvizații în subsoluri), iar alergatul încă nu era la modă, așa că oamenii de la stațiile de autobuz, înfofoliți în haine, se uitau la mine ca la un smintit când pe la șase-șapte dimineața traversam drumul spre stadion și înapoi.

Am schimbat de-a lungul anilor genurile de sport, am mai făcut și scurte pauze, dar niciodată nu am renuțat la el. A devenit parte a regimului meu și m-am convins că este de neînlocuit pentru buna funcționare a psihicului în armonie cu fizicul. El oferă un reviriment emoțional complet.

Sportul este cel mai plăcut medicament, cel mai eficient antidepresant și cel mai de încredere psihoterapeut. Viața noastră e plină de stres, or sportul are un efect antistres excepțional. Ne permite să ne limpezim mintea, să ne debarasăm pentru o vreme de grijile cotidiene.

Făcând sport am avut parte și de câteva momente de inspirație creativă, poate tot datorită acelei detașări mintale pe care el o induce.

Faceți sport și citiți cărți, iată rețeta simplă pentru oricine dorește să fie în armonie cu sine”, scrie Furtună, în cartea sa –  „Cugetările unui (ne)cunoscut”.

SHOK.md


APR 22, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...