[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Horoscop 4 iulie 2020. Relaxare şi timp preţios petrecut în familie
E sexy şi în rochie lungă, şi în lenjerie intimă! Rihanna şi-a arătat ...
Bloggeriță – ENERVATĂ RĂU: Cu 5️ ore înainte de zbor, ne-au anunțat ...
Urma SĂ REVINĂ ÎN SUA! Irina Madan: „Ajunsă la aeroport, surpriză! ...

Gheorghe Urschi a împlinit 70 de ANI! Amintește-ți CELE MAI TARI GLUME spuse de „Regele Umorului din Moldova”! VIDEO//

Actorul, regizorul, cineastul și scriitorul Gheorghe Urschi  și-a sărbătorit ieri ziua de naștere. El a împlinit 70 de ani, informează SHOK.md.

Cu această ocazie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, i-a adus un omagiu. Parafrazându-l pe maestru, care spunea că „ar fi bine să ne urăm mai des ca să ne urâm mai rar”, oficialul l-a felicitat pe Gheorghe Urschi cu frumoasa și onorabila vârstă, dorindu-i multă sănătate și mulțumindu-i pentru că de-a lungul celor peste 4 decenii de activitate a contribuit plenar la dezvoltarea și promovarea culturii naționale. „Această personalitate notorie a neamului nostru ne-a făcut să culegem din capacitatea sa fenomenală de a face oamenii să râdă, semințe de înțelepciune și învățătură de viață, oferită delicat și cu mult spirit”, a declarat ministrul Monica Babuc.

Gheorghe Urschi s-a născut la 18 ianuarie 1948, în localitatea Cotiujenii Marii, r-l Florești (actualmente raionul Șoldănești). A jucat în numeroase spectacole, printre care „Steaua fără nume”, „Jucării de Oțel”, „Jocul dragostei și al întâmplării”, iar pe altele le-a montat și regizat: „Cadrul strict familial”, „Vom trăi și vom vedea”, „Testamentul”, ș.a. Maestrul a făcut parte din cohorta de aur a Teatrului „Luceafărul”, colectiv care a consacrat arta teatrală din Republica Moldova.

„Regele umorului”, cum este supranumit de către colegi, a desfășurat și o prodigioasă activitate televizată, apărând pe micile ecrane în calitate de autor al emisiunii umoristice „Teatrul de Miniaturi”. Printre cele mai consacrate scenete se numără: „Cuscrele”, „Unde ai fost?”, „Extratereștrii”, „Divorțul”, „Inelul”.

În 2008 Gheorghe Urschi a fost decorat cu Ordinul Republicii, iar în 2012 i s-a conferit titlul onorific de „Artist al Poporului”, pentru merite în dezvoltarea genului satirico-umoristic și contribuție la promovarea valorilor morale și spirituale.

Amintim că, în iunie 2011 a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare, printre care 4 luni la o clinică de reabilitare în Israel și de atunci maestrul se află departe de scenă.

SHOK.md 


IAN 19, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...