[ X ]
[ X ]
FRESH
Penélope Cruz a făcut furori la Paris. Are un trup perfect la 45 de ...
A luat o pauză, dar A REVENIT! Diamanta Paterău – mamă a DOUĂ FETIȚE: ...
Stilista Rusanda Cebotari, despre CEA MAI SCUMPĂ HAINĂ din garderobă: ...
TALENT ASCUNS? Nona Marian: „Prima mea picturĂ. O copie de pe Klimt” ...

Iată cu ce ocupă SOŢUL Anei GUŢU! FOTO//

Tribuna.md

Ion Guțu, soțul deputatei Partidului Liberal – Reformator, Ana Guțu este un profesor de succes și un patriot al țării sale, scrie Tribuna.md

După cum relatează TRIBUNA, cei doi soți sunt născuți în același an (1962) și au studiat la aceeași facultate. Ambii au absolvit studiile cu calificativul „eminent” și activează în domeniul predării limbii și literaturii franceze.

Ion Guţu este doctor în filologie, conferenţiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova. În timpul studiilor sale la Universitatea de Stat din Moldova la specialitatea Limba şi literatura franceză, acesta a fost student și la Facultatea de Arte Frumoase, secţia coregrafie, fapt ce i-a permis să susţină concerte într-o serie de republici ex-sovietice. De menționat că Ion Guțu și-a efectuat serviciul militar ca traducător-interpret militar la Tiraspol timp de doi ani (1984-1986). În aceeași perioadă, Ana Guțu își începea cariera la Institutul Pedagogic din Tiraspol, iar mai apoi la o şcoala medie de limbă rusă de acolo.

Ion Guțu s-a manifestat plenar în domeniul predării limbii franceze, fiind autor de cărți și președinte a mai multor comisii francofone, dar și îndrumător a zeci de cercetători. Din 2005 a condus Departamentului de Filologie Franceză a USM.

Potrivit săptămânalului „Literatura și Arta”, soțul Anei Guțu a participat la primele acţiuni pentru eliberare naţională, la cele legate de apărarea adevărului istoric asupra identităţii române a basarabenilor, a menţinerii în şcoală a limbii şi istoriei românilor, a aprobării imnului naţional şi a tricolorului, a noii legislaţii lingvistice. Totodată a participat activ la mitingurile Frontului Popular şi la Marile Adunări Naţionale, la ocrotirea instituţiilor de stat în perioada puciului de la Moscova, la grevele împotriva federalizării republicii împreună cu colegii şi studenţii.

ana1

 

 

 

 

 

 

 

SHOK.md

 


MAI 14, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Cine este cel mai sexy model din Moldova?

View Results

Loading ... Loading ...