[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Prinţul Harry şi Adele s-au întâlnit în secret. Cum a reacţionat Meghan ...
7 Klase, cu un omagiu inedit pentru regretatul solist: „Vrem să păstrăm ...
Valeria Țurcanu - OMAGIATĂ! Află cum se simte bloggera la cei 27 DE ...
Prezentatoare TV, ÎNTR-O ROCHIE DE 150 DE LEI: „Nu e nimic rușinos” ...

În Moldova, femeile sunt mai ACTIVE PE INTERNET decât bărbaţii

Mai bine de jumătate din utilizatorii de internet din Moldova sunt femei, o treime folosindu-l pentru a accesa rețele sociale. Totodată, femeile petrec mai multe ore online decât bărbații, care, în schimb, folosesc netul de mai mulți ani, arată un studiu realizat de compania Gemius în parteneriat cu Biroul de Audit al Tirajelor și Internetului (BATI).

Din numărul total de 1,77 milioane de utilizatori de internet din Republica Moldova, 927.199 sunt femei, ceea ce reprezintă 52,21%, relevă datele studiului gemiusAudience, realizat în baza măsurătorilor efectuate în luna iunie, scrie Media-azi.md.

47% dintre femei intră pe internet zilnic sau aproape zilnic, în timp ce doar 43% dintre bărbați fac acest lucru. De asemenea, femeile petrec mai mult timp decât bărbații pe internet – în medie, 22 de ore pe lună versus 18 ore. Utilizatoarele de internet caută online, în special, informații despre sănătate/medicină, cosmetice, fitness și produse de înfrumusețare, rețete culinare, îmbrăcăminte și încălțăminte. Totodată, 36% dintre femei folosesc internetul pentru a accesa rețelele sociale (în special odnoklassniki.md).

Datele studiului relevă că 30% dintre bărbați utilizează internetul mai mult de cinci ani (în cazul femeilor procentul e de 23%). Aceștia sunt interesați mai mult de domeniul auto, electronice, sport, IT&C. Totodată, bărbații folosesc internetul mai ales pentru a căuta muzică, filme și jocuri, iar 27% dintre ei – pentru serviciile de mail. Cele mai „masculine” site-uri sunt site-urile de știri și conținut video (peste 63% dintre vizitatori sunt bărbați).

Știrile se regăsesc în topul informațiilor căutate pe internet de ambele sexe.

Compania Gemius realizează măsurarea audienței online oficiale pe piața din Moldova din februarie 2012, fiind aleasă de BATI. Studiul oferă date cu privire la profilul utilizatorilor de internet, frecvența de folosire a internetului și creează un clasament al celor mai populare site-uri. GemiusAudience se desfășoară continuu pe mai mult de 30 de piețe din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu, reprezentând principala sursă de informații privind audiența paginilor de internet.

SHOK.md


AUG 19, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...